Foto: ancicka
Tieto slané rohlíky sú výborne s masťou,čo so salámou,alebo aj k šalátom.Sú jemné a veľmi chutné.Kto nechce slané môže si ich urobiť bez slanej Zobraziť celý popisTieto slané rohlíky sú výborne s masťou,čo so salámou,alebo aj k šalátom.Sú jemné a veľmi chutné.Kto nechce slané môže si ich urobiť bez slanej za8ievky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 ml |
|
2,5 čl |
|
1 čl |
|
50 ml |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
Slaná zálievka: | |
2 čl |
|
1 čl |
|
troška |
|
na pomastenie |
|
|
Postup
-
1
Odvažíme si všetky tri múky a do nej zamiešane soľ,droždie a cukor.V miske si zamiesíme polotuhé cesto a vyložíme na jemne pomúčenú dosku a asi 2-3 min ho dobré prehnetieme.
-
2
Potom cesto rozdelíme na 8-10 kúsky,urobíme guľky,zakryjeme a necháme postať asi 15 min.Potom každú guľku vyvaľkáme do ovalu a stočíme.Uložíme na pomastený plech opäť zakryjeme a necháme na plechu kysnuť 45 min.
-
3
Po vykysnutí potrieme žltkomPotom si vymiešame slanú zálievku a rohliky pokvapame .Dáme upiecť.Kto nechce slané môže zálievku vynechať.
-
4
Upečené necháme vychladnuť na mriežke.
Diskusia k receptu