Slané sezamové rožky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tieto slané rohlíky sú výborne s masťou,čo so salámou,alebo aj k šalátom.Sú jemné a veľmi
chutné.Kto nechce slané môže si ich urobiť bez slanej za8ievky.
8-10 porcií |
20 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Odvažíme si všetky tri múky a do nej zamiešane soľ,droždie a cukor.V miske si zamiesíme polotuhé cesto a vyložíme na jemne pomúčenú dosku a asi 2-3 min ho dobré prehnetieme.
- Potom cesto rozdelíme na 8-10 kúsky,urobíme guľky,zakryjeme a necháme postať asi 15 min.Potom každú guľku vyvaľkáme do ovalu a stočíme.Uložíme na pomastený plech opäť zakryjeme a necháme na plechu kysnuť 45 min.
- Po vykysnutí potrieme žltkomPotom si vymiešame slanú zálievku a rohliky pokvapame .Dáme upiecť.Kto nechce slané môže zálievku vynechať.
- Upečené necháme vychladnuť na mriežke.