Foto: jokin
Dnes k nám má prísť návšteva tak som sa rozhodol, že napečiem. Všetky moje staré recepty poznajú, tak som sa rozhodol vymyslieť niečo Zobraziť celý popisDnes k nám má prísť návšteva tak som sa rozhodol, že napečiem. Všetky moje staré recepty poznajú, tak som sa rozhodol vymyslieť niečo nové. Našťastie to vyšlo a zámotky sú ozaj chutné, tak Vám ponúkam recept.
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
100 ml |
|
30 g |
|
2 PL |
|
1,5 KL |
|
2 ks |
|
1/4 balíčka |
|
|
|
250 g |
|
100 g |
|
4-5 ks |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Najskôr som si zmiešal múky zo soľou a kypriacim práškom. V múke som si urobil jamku do ktorej som si rozbil vajíčka. Jeden bielok som si odložil do pohára na potieranie. Rozmrvil som kvasnice posypal ich cukrom a zalial mliekom. Počkal som až nakysli. Kým kysli kvasnice tak som rozkrájal maslo a nechal ho zmäknúť.
-
2
Keď už kvasnice nakysli tak som k múke pridal maslo a všetko zmiesil na vláčne cesto.
-
3
Za necelú hodinu cesto v kyske zdvojnásobilo svoj objem.
-
4
Cesto som premiesil, rozdelil na 18 rovnakých častí. Z týchto kúskov som si urobil šulce ktoré so plnil tvarohovou plnkou, ktorú som si zarobil keď kyslo cesto. Sušené paradajky som pokrájal na čo najmenšie kúsky a všetky suroviny na plnku som dôkľadne vymiešal.
-
5
Zámotky som nechal trochu vykysnúť a na papieri som ich potrel posoleným bielkom a posypal som ich sezamovým a ľanovým semenom. Piekol som ich v predohriatej trúbe na 180 stupňov 15-17 minút. Moji hladoši sa do nich pustili, ledva zostalo čosi pre návštevu.
Múka celozrnná je dostať aj v Hypernove.