Slané plnené zámotky

Autor receptu: jokin

Dnes k nám má prísť návšteva tak som sa rozhodol, že napečiem. Všetky moje staré recepty poznajú, tak som sa rozhodol vymyslieť niečo nové. Našťastie to vyšlo a zámotky sú ozaj chutné, tak Vám ponúkam recept.

Postup

  1. Najskôr som si zmiešal múky zo soľou a kypriacim práškom. V múke som si urobil jamku do ktorej som si rozbil vajíčka. Jeden bielok som si odložil do pohára na potieranie. Rozmrvil som kvasnice posypal ich cukrom a zalial mliekom. Počkal som až nakysli. Kým kysli kvasnice tak som rozkrájal maslo a nechal ho zmäknúť.
  2. Keď už kvasnice nakysli tak som k múke pridal maslo a všetko zmiesil na vláčne cesto.
  3. Za necelú hodinu cesto v kyske zdvojnásobilo svoj objem.
  4. Cesto som premiesil, rozdelil na 18 rovnakých častí. Z týchto kúskov som si urobil šulce ktoré so plnil tvarohovou plnkou, ktorú som si zarobil keď kyslo cesto. Sušené paradajky som pokrájal na čo najmenšie kúsky a všetky suroviny na plnku som dôkľadne vymiešal.
  5. Zámotky som nechal trochu vykysnúť a na papieri som ich potrel posoleným bielkom a posypal som ich sezamovým a ľanovým semenom. Piekol som ich v predohriatej trúbe na 180 stupňov 15-17 minút. Moji hladoši sa do nich pustili, ledva zostalo čosi pre návštevu.