Slané pečivo na každú príležitosť

staja - fotkastaja, 21. decembra 2015
Slané pečivo na každú príležitosť
Foto: staja

Tieto hrudky ma oslovili hneď pri prvom ochutnaní. Všetky ingrediencie, ktoré obsahujú, mám rada, takže som sa rozhodla ich vyskúšať. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.

15 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

60 g
60 g
200 g
0,5 vrecka
80 g
2 PL (mascarpone)
1 ks
60 g
0,5 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava je naozaj jednoduchá a rýchla. Sušené rajčiny a olivy nakrájame nadrobno, orechy nasekáme (pobúchame tĺčikom na mäso, ako kto robieva). Múku preosejeme s PDP, pridáme soľ, korenie, maslo, vajce, rozmarín - dala som trošku sušeného, ale aj najemno pokrájaný čerstvý by nebol zlý. Doplníme pripravenými olivami, paradajkami, orechmi a ak máme radi semienka, môžeme si pridať. Spracujeme polotuhé cesto (ak sa nám podarí nabrať plnšie lyžice smotany ako mne a bolo by to veľmi lepivé, pridáme ešte trochu múky). Na pečiaci papier kladieme malé kôpky - nemusia byť veľmi úhľadné - vyzerajú aj tak chutne. Pečieme na 175°C cca 20 minút. Trošku sa zväčšia a dávka je na jeden veľký plech 32x40 cm. Nabudúce ich upečiem určite k záveru roka a nahradím časť múky hladkou celozrnnou alebo možno budú celozrnné špaldové. Výborne tam chutia tie orechy, takže ich dám určite trochu viac. Robila som ich síce iba raz, takže iné varianty nemám odskúšané, ale hrudky sú veľmi dobré, nie je na nich čo pokaziť a myslela som, že by sa niekomu hodili k silvestrovskému pohosteniu.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: