Foto: izabella929
Tieto kornútky ľúbim preto, lebo na ostatné kysnuté koláče, treba dlho čakať, kým to vykysne, potom premiesiť, potom plniť a zase čakať.Vynikajúci recept, aj Zobraziť celý popisTieto kornútky ľúbim preto, lebo na ostatné kysnuté koláče, treba dlho čakať, kým to vykysne, potom premiesiť, potom plniť a zase čakať.Vynikajúci recept, aj keď ide do cesta kvások, ale nekysne, ihneď sa s ním pracuje a šup do trúby a už chrumkáme.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Múku som preosiala na pracovnú dosku.Pridala som štipku soli,studenú bravčovú masť, žltok. Nechala som vykysnúť kvások, ale iba v pol deci mlieka so štipkou cukru. Pridala som kvások k múke a ostatné množstvo mlieka som už pridávala studené z chladničky.Vymiesila som polotuhé cesto. Nenechala som ho kysnúť, ale ihneď som z neho urobila valec a z neho som vytvarovala tenšie valčeky, ktoré treba skrútiť v protismere, aby vznikla špirála.Špirály som robila také dlhé, aký mám plech,môže sa robiť ľubovolná dľžka.Potrela som rozšlahaným vajíčkom a posypala rascou.Piekla som na 170 st. 15-20 min.
- 2
Vynikajúce chrumkavé kornútky vhodné na sviatky aj na pohostenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu