Slané kornútky

Autor receptu: izabella929

Tieto kornútky ľúbim preto, lebo na ostatné kysnuté koláče, treba dlho čakať, kým to vykysne, potom premiesiť, potom plniť a zase čakať.Vynikajúci recept, aj keď ide do cesta kvások, ale nekysne, ihneď sa s ním pracuje a šup do trúby a už chrumkáme.

25 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku som preosiala na pracovnú dosku.Pridala som štipku soli,studenú bravčovú masť, žltok. Nechala som vykysnúť kvások, ale iba v pol deci mlieka so štipkou cukru. Pridala som kvások k múke a ostatné množstvo mlieka som už pridávala studené z chladničky.Vymiesila som polotuhé cesto. Nenechala som ho kysnúť, ale ihneď som z neho urobila valec a z neho som vytvarovala tenšie valčeky, ktoré treba skrútiť v protismere, aby vznikla špirála.Špirály som robila také dlhé, aký mám plech,môže sa robiť ľubovolná dľžka.Potrela som rozšlahaným vajíčkom a posypala rascou.Piekla som na 170 st. 15-20 min.
  2. Vynikajúce chrumkavé kornútky vhodné na sviatky aj na pohostenie.