Zemiakovo- syrová placka

sovka62 - fotkasovka62, 26. januára 2010

Veľmi rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu, ale aj chutná večera.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks
60 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a postrúhame na hrubom strúhadle. Na panvici zohrejem olej a na horúci navrstvíme postrúhané zemiaky. Mierne osolíme (pozor, aj syr je slaný). Keď je placka zospodu upražená do červena, obrátime, posypeme majoránkou a syrom. Dopečieme zospodu a môžeme podávať so zeleninovou oblohou, alebo len s čajom na zapíjanie.

Diskusia k receptu

tinca
Ahoj Sovka,dnes som mala nečakanú návštevu, urobila som tvoju placku a zožala som úspech. Všetko som mala doma, ale neboj priznala som sa, že je to od mojej kamošky Sovičky z Trnavy. Pa pa,bola SUPER!!! Som rada tejto vareche, Ježiškovi ostalo pár tisíc, tak mi doniesol PC aj internet a som rada, že ho mám, lebo mám aj vás kamošky a vaše super recepty. Ešte nejaké pridám, ale vieš ja sa stravujem v práci, ale máme výbornú kuchyňu. Vieš pre samú variť a večer, to nie, ale cez víkend a pre návštevy veľmi rada.
sovka62
Ďakujem, to som ani nečakala, že sa recept tak rýchlo uplatní. Som rada, že chutilo. Aj ja sa Vareche veľmi teším, zišla sa na nej dobrá parta a mať k dispozícii také množstvo receptov je super. Aj ja som už hostila návšetvu podľa Varechy a teiž boli spokojní. Páá.
merihe
Ahojte varechári som tu nová a velmi sa mi tu páčí. Každý deň sa už teším na nové recepty ktoré veľmi rada vyskúšam.
stefani
Ja som tiež už niektoré recepty vyskúšala,každy deň si s očakávaním prezerám recepty a ktoré sa mi hodia ,tak si ich hneď vytlačím,aby som ich mala po ruke a zasa sa teším na ďalšie.Bol to dobrý nápad .Redakcii vyslovujem srdečné ďakujem.
sovka62
Milá merihe, vitaj teda medzi nami, ľudmi ktorí sa radi podelia o svoje vedomosti a skúsenosti. Ja som na Vareche asi mesiac a každý deň sa už v práci teším, aké nové dobroty nájdem v dennom súhrne. A zážitky a diskusie tiež stoja za to, aby im človek venoval čas. Redakcia mala naozaj skvelý nápad, dať nás takto dokopy, ďakujeme.
tinca
Áno Sovka aj ja, som tu nová, ale ísť na túto stránku je radosť a vždy sa teším hoci,každý deň to nevyjde,ale mám pocit ako by sme boli všetky rodina!!! Ďakujem vám za skvelú partiu. Aj ja drukujem redakcii za perfektnú stránku,l en mám malý problém,keď si chcem pozrieť celú diskusiu k receptom nejde mi to rozkliknúť. Poradíš mi? Ďakujem vopred.
sandratamer
rozkliknúť? To netreba, keď otvoríš recept, pod ním sa ti zobrazí celá diskusia, zoradená podľa času.
sovka62
Milá tinca, sandratamer ti už vlastne odpovedala. Mne sa to zobrazuje presne tak, ako napísala, neviem kde by si mohla mať problém.
sjuz
Sovka - placky na každý spôsob máme radi :) - tieto vyskúšam - k čaju, ako píšete... :)
cistinka
Tiež som tu nová, iba pár dní....doteraz som trávila voľný čas na facebooku a teraz sa zo mňa stáva "varechová závisláčka" :-))
Srdečná vďaka nielen redakcii, ale aj vám všetkým super ľuďom, čo sa tu stretávate. Som rada, že už patrím k vám aj ja ...
sovka62
Tak vitaj, teším sa, že si tu s nami, už som našla pár tvojich dobrých receptov.
sovka62
Teším sa, dúfam, že im budú chutiť. Kvôli Vareche sa hrabem v starých receptoch, niektoré som nemala v ruke desiatky rokov, ale je to skvelé, teraz máme pestrejší jedálny lístok nielen kvôli receptom, ktoré tu boli zverejnené, ale aj kvôli mojim starým, na ktoré som už pozabudla.
michsamant
Ja sa tiez rada pohrabem v starej kucharskej knizke po mojej babicke, je z roku 1946 a su v nej naozaj vyborne klasicke recepty :) a okrem toho je to moje jedine dedicstvo po nej, poklad.
manya
@sovka62 aj môj jedálny lístok je pestrejší o tento skvelý a superrýchly recept, oplatí sa pohrabať v starých receptoch, vďaka za vynikajúci recept;
sovka62
Veru oplatí, toto bola obľúbená "druhá" večera môjho vnuka. Síce sa riadne navečeral, ale vo veku keď chlapci dospievajú, by zjedli aj klince a toto si robieval sám, bez mojej pomoci, niekedy aj o desiatej večer, ha-ha....