Slama (fotorecept)
Autor receptu: tankaa
Toto lahké jedlo dostalo názov od naších detí keď to ako malé išli jesť,je to veľmi chutné a lahké jedlo.
1 porcia |
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Zemiaky si očistíme a nastrúhame na hrubom struhadle .
- Na panvicu si dáme olej a necháme rozohriať.
- Nastrúhané zemiaky dáme na panvicu
- Rovnomerne ich rozložime po panvici osolíme a opečieme na miernom ohni do zlatova.
- Potom to otočíme na druhú stranu.
- Kým sa nám to opeká pripravíme si vajíčka tak,že do misky si dáme vajíčka,vegetu a asi 2 cl vody a zamiešame.
- Keď to máme opečené aj z druhej strany tak tam vylejeme vajcia.
- Keď sa opečú tak celú placku otočíme na druhú staranu a znova opečieme,aby vajíčka neboli surové.
- Hotovo ,preložíme na tanier a polejeme kečupom,aspom u nás sa to tak papá.