Bryndzová nátierka
Bryndzová nátierka

Šľahaná bryndza s chrumkavými zemiakovými šupkami

Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 24. mája 2018
Šľahaná bryndza s chrumkavými zemiakovými šupkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
 (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo a bryndzu vyšľaháme pomocou kuchynského robota s metličkami. Ochutíme soľou.

  2. 2

    Zemiakové šupky smažíme v oleji do chrumkava a necháme osušiť prebytočný olej na papierovej utierke. Osolíme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Neviem si predstaviť, to by museli byť kvalitné, prvotriedne zemiaky, aby mali zdravé a dobré šupky, z tých starých treba vykrajovať veľa, a na šupke to zostane, ak pečiem zemiaky v šupke, tak si tiež odstránim tie zlé miesta pri jedení (tam, kde je klíčok, alebo nejaká "chrasta" a hniloba). A kto by to už skúšal?
evanaaa
No a ja slepá, vidím, že sa to predsa len skúša :-) a chutí.....
mijaita
Mela jsem brambory od kamaradky z vesnice, tak jsem nic neresila. Brabmory jsem uvarila. Oloupala a ty slupky nechala proschnout. Brambory pak byly stouchane s maslem a zelenou cibulkou. Zitra koupim bryndzu a udelam zas.
mijaita
Dnes jsem připravila i s tou bryndzou, chutnalo všem! Ale zjistila jsem, ze nejsou slupky jako slupky. Ty vcerejsi byly mnohem chutnejsi. Koupila jsem jeste jine brambory, tak uvidim priste. ale budu to delat. Zas neco noveho a jiste pro hosty prekvapiveho. Jsem s receptem spokojena :-)


mathias
výborný recept na odohnanie návštevy.Druhýkrát už určite neprídu po takomto pohostení.
mijaita
@Mathias udelat to, byla vyzva a protoze mi to chutnalo, nabidla jsem. No, jiste nedostala navsteva jen tohle, bylo to jen takove zpestreni, co oni na to. My radi ochutnavame neznámé. Budes se divit, chutnalo to hodne. Ty slupky krasne krupou. Moc levne to nebylo, bryndza je draha, maslo tez, ale o cenach ty asi nemas ponětí. Na navstevach nesetrim. A ochutnat se ma vsechno. Take ochutnavam ryby i kdyz je nejim. A takhle jako ty urcite nehodnotim a nedehonestuju. Ale posluz si, ty me rozhodne nerozhodis, na to nemas! :-)