Šľahačkové srdce s čerešňovým želé fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 21. júna 2011
Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept)
Foto: dorisa

Upiekla som koláčik, ktorý spĺňa všetky chute u nás v rodine. Je tam ovocie, želé, šľahačka, výborný sirup a ešte aj pistácie. Len sa tak za ním zaprášilo.

16
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g
200 g
200 g
60 g
50 ml
1 ks
1 ks
4 ks
2 ks
1 ks
1 hrnček drvené na ozdobu
1 ks
125 ml
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hlavnej úlohe je sirup na Sodastream- Redberry a čerešne zo záhradky.

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si ostatné suroviny.

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslo s cukrom(150g) vymiešame...

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridáme vajcia, pudingový prášok, tiež aj vanilkový cukor...

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame.

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keďže som ešte túto formu na pečenie nepoužívala, tak som ju vyumývala saponátom a potom vyutierala. Natrela som ju tukom. Do takto pripravenej formy som preniesla cesto. Cesto uhladíme stierkou.

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrch cesta dáme nasekané a aj pomleté oriešky, ja som volila pistácie. Takto upravené srdiečko dáme do rúry piecť asi na 40 minút, pri teplote 160 stupňov. každý musí kontrolovať pečenie, podĺa druhu formy a výšky cesta.

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kým sa koláč pečie, pripravíme si plnku z čerešní. V kastróli s trochou vody dáme odkôstkované čerešne prevrieť , spolu so 6O g cukru. Potom ich pomixujeme, ponorným mixerom, nie celkom dohladka.

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom vrátime čerešne do kastróla a zo šťavy z dusenia si urobíme želé, a to zmiešaním tortového želé so šťavou. Necháme prejsť varom podĺa návodu na prípravu želé. Chuť čerešní zvýrazníme sirupom Redberry. Zvýrazní sa aj farba. Želé necháme trocha ochladnúť.

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po 40 minútach je koláčik upečený, necháme ho vychladnúť...

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...potom ho veľkým nožom prekrojíme v strede na dve časti.

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zo šľahačky v prášku spolu s cukrom vyšľaháme tuhú šľahačku(podľa návodu na obale-125ml mlieka)

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na spodok korpusu navrstvíme želatinovú zmes čerešní, potom na ňu nanesieme šĺahačku ...

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ...a nakoniec všetko prikryjeme korpusom s pistáciami.

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Srdiečko som zdobila týmto "zdobičom".

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Koláčik rozkrájame, ozdobíme a podávame. Je fajnový, teda bol fajnový, už sa spapal.

    Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

danculka
super,čerešne už nemám ,ale dáme niečo iné,ukladám...
ancicka
Parádny,ale asi aj dosť drahý.Ja by som privítala aj k nutričným hodnotán aj hodnotu jedla,alebo koláča.Len približne,asi.
vierik
Musí byť veľmo dobrééé,len prosím Ťa kde kupuješ pistácie,lebo ja všade vidím len solené ...
dorisa
@ancicka ,prečo drahé? cesto je normálne, bez nejakých drahých prísad. Pistacie nemusíš dať, tieto nesolené a v bio kvalite su naozaj drahé,ale keď si kupiš 250 g- to máš aj na rok. Možeš dať aké máš.Ostatné ingrediencie sú úplne rovnaké, ako na hociktorý iný koláč. Obyčajné, nie BIO sú lacnejšie. Mne dala dcera za tašku orechov od výmyslu sveta, tak dnes som napriklad robila ryžový koláč s makadamovými orechami. Musím to pomíňať. Možno koláčik vyzerá efektnejšie, ale nemyslím, že je drahý. A tá tuba na ozdobovanie stojí jedno euro cca. @vierik , aj v tescu mávaju takéto pistácie. A v iných hypermarketoch.
socharka
@dorisa máš pravdu, suroviny sú v pohode, len keby ten sirup bol lacneší - ale stojí za to! Škoda že u nás v dedine nie sú čerešne, bola jedna a aj tú zrezali pred desiatimi rokmi.
vavan
s tými pistáciami to musí byť supermňamka