Šľahačka z kokosového mlieka
Foto: sdb
Chutná a zdravšia variácia šľahačky, samozrejme v zdravej miere :).
porcií
príprava
Postup
-
1
Najprv si pripravte základ, v našom prípade to bolo fazuľové cesto z receptu https://varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-fit-torta/68805-recept.html, naporciujte do košíčkov, ja som plnila asi do polovice a piekla 10 minút. Košíčky mali priemer cca 2,5 cm.
- 2
Kokosové mlieko Vám viem odporučiť jedine Shan´shi, https://sk.shan-shi.com/coconut-milk-400-ml.html, žiadne odtučnené, tentokrát je tuk základom úspechu. Na porovnanie rozdiel medzi Shan´shi klasickým a Shan´shi light. Iné značky mliek nepoznám, preto sa orientujte skôr hustotou ako nápisom na plechovke / kartóne.
- 3
Tuhú časť mlieka som bez vody vložila do misky, pridala šťavu z citróna (nie je nutnosťou, ja som s ním zmierňovala kokosovú chuť, ktorú u nás v rodine niektorí preferujú menej) a vyšľahala do hladkého krému. Pred použitím môžete vychladiť, dobre sa mi pracovalo aj s nechladeným, chladený krém však bude lepšie držať tvar.
- 4
Po dekorácii opäť do chladu až do podávania, krásne stuhne.
- 2
je dostať aj ryžová šľahačka :)
ak je dobre vychladene mlieko, staci mozno minuta dve, ak je preslahana, zostane "zgrcnuta", na chuti to neberie, vzhlad trochu pokazi :)