Sladučké toliare

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tuk našľaháme na penu a pridáme cukor a korenie. Čokoládu zmiešame s múkou, škrobovou múčkou, mandľovou esenciou a vmiešame do krému. Ruky si ľahko poprášime múkou a cesto formujeme na valčeky s priemerom 3 cm. Valčeky jednotlivo zabalíme do alobalu a dáme do chladničky na hodinu odpočívať.
  2. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Z valčekov odkrajujeme kolieska s hrúbkou asi 1 cm a kladieme ich na pripravený plech vyložený papierom na pečenie. Toliare pečieme v rúre asi 20 minút a hotové necháme vychladnúť.
  3. Čokoládovú polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Ochladené placky buď namáčame celé alebo z polovice do polevy alebo ich čokoládovou polevou nepravidelne pokvapkáme.