Sladko opitá hruška
Martin Slanina
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 13. októbra 2012
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 13. októbra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Do vriacej vody dáme celé hrušky v šupke a necháme variť 3 – 4 minúty, potom ich vyberieme, necháme ich vychladnúť tak, aby sme ich mohli očistiť.
- 2
Hrušky očistíme a ponecháme aj stopku.
- 3
Dáme variť víno, do ktorého vmiešame cukor a škoricu. Po zovretí vložíme hrušky a na pomalom plameni varíme približne hodinu, kým hrušky nezmäknú. Mäkké hrušky vyberieme a omáčku ešte necháme chvíľu variť, aby zhustla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu