Sladko opitá hruška

Martin Slanina
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 13. októbra 2012
Sladko opitá hruška
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

4 ks
300 g
0,7 l
2 ks
3-4 ks
400 ml
4 kopčeky




Postup

  1. 1

    Do vriacej vody dáme celé hrušky v šupke a necháme variť 3 – 4 minúty, potom ich vyberieme, necháme ich vychladnúť tak, aby sme ich mohli očistiť.

  2. 2

    Hrušky očistíme a ponecháme aj stopku.

  3. 3

    Dáme variť víno, do ktorého vmiešame cukor a škoricu. Po zovretí vložíme hrušky a na pomalom plameni varíme približne hodinu, kým hrušky nezmäknú. Mäkké hrušky vyberieme a omáčku ešte necháme chvíľu variť, aby zhustla.

Diskusia k receptu

medulienka122
môže to byť dobré, hrušky už síce nemáme, ale ešte sa tu poflakuje jeden pripitý "kokos"...-)))/po včerajšku ešte.../




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia