Sladko-kyslé uhorky, ako sa robia u nás fotorecept
Foto: gordonko
pred niekoľlými rokmi prišla sestre domou a od kolegine priniesla recep na Zobraziť celý popispred niekoľlými rokmi prišla sestre domou a od kolegine priniesla recep na zaváranie sladko-kyslích uhoriek ..... jednoduchší a rychlejší postup , odvtedy ich už robíme iba takto
na 80 °C
Suroviny
|
|
Na jeden 0,7 dcl pohár potrebujeme: | |
3 - 4 krúžky |
|
2 - 3 krúžky |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
5 ks tabletiek |
|
1 dl |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
..potrebné suroviny
-
2
do čistého umytého 0,7 dcl pohára vložíme trochu cibule ,3 - 5 koliesok mrkve ,1 bobkový list ,1 kávovou ližičku soli a po dve guličky nového korenie a čierného korenia
-
3
....takto si popriipravujeme poháre . naplníme ich uhorkami
-
4
do každeho pohára nalejeme 1 dcl osta
-
5
a zbytok doplníme vodou
-
6
poháre sa zavíčkujú a cezme sa dá na dvojo preložená utierka
-
7
a potom treba silno zatlačiť
-
8
... niektoré staršie víčka už nedržia tak ako by mali ,tak toto je finta ,,FŇ,, ...opakom noža prejdite po hrane pohára - kol dokola a bude držať ....ale už naposled ...potom už je nanič
-
9
no a nakoniec poháre necháme sterilizovať na 20 min. pri 80 °C .... a horúcé prekladáme do deky ,kde ich necháme vychladnúť
i ja takto zaváram desaťročia..akurát rozdiel: nedávam umelé sladidlo ale 2 PL cukru..tam-kde sú kolieska mrkvy-sú pre vnučku..a nám ostatným bez mrkvy ale s 1 feferonkou..takže tá mrkva je vlastne signalizátor chuti-nepálivej....
sterilizácia moja:nevarím 20 minút...k bode varu..vypnem..postojí zo 5 minút..vyberiem..
bez chémie..veľmi chutné sú naozaj..
do deky nedávam..
želám pekný deň
tiež ich milujeme a nekazia sa, nemäknú....