Sladké rožky s krémom - Cream buns fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 15. júla 2012

Tieto sladke rozky plnene maslovym kremom (mock cream) su tu v Australii velmi oblubene a predavaju sa skoro v kazdej pekarni. Moje deti Zobraziť celý popisTieto sladke rozky plnene maslovym kremom (mock cream) su tu v Australii velmi oblubene a predavaju sa skoro v kazdej pekarni. Moje deti ich tiez maju radi, tak som si poprezerala recepty na internete a zacala som ich piect doma.

8ks
porcií
20+90 kysnutie minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

cesto:
550 g
80 g
1 PL
1/2 KL
355 ml
60 g
2 PL
krem:
280 g
100 ml
150 g
1 KL

Online leták

Postup

  1. 1

    Maslo som si rozpustila vo vlaznom mlieku. Tymto som zaliala suche suroviny a mixerom som z toho vymiesala jemne cesto. Do originalneho receptu neisli brusnice. Ja som si ale cesto vylepsila a pridavam hrozienka alebo brusnice.

    Sladké rožky s krémom - Cream buns (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiesane cesto som prikryla potravinarskou foliou

    Sladké rožky s krémom - Cream buns (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a nechala som ho na teplom mieste nakysnut.

    Sladké rožky s krémom - Cream buns (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakysnute cesto som dala na dosku, trochu premiesila a rozdelila som ho na 8 priblizne rovnakych kuskov.

    Sladké rožky s krémom - Cream buns (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z pokrajanych kuskov cesta som spravila rozky. Neboli vsetky presne rovnake. Kto ich chce mat presne rovnake, musi si cesto rozvazit.

    Sladké rožky s krémom - Cream buns (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozky som nechala na plechu este nakysnut. Nakysnute rozky som potrela rozslahanym vajcom.

    Sladké rožky s krémom - Cream buns (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rozky som piekla vo vyhriatej rure 180C 30 minut. Niektore rozky sa mi popraskali. Neviem ale preco.

    Sladké rožky s krémom - Cream buns (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krem co davaju do tychto rozkov sa vola mock cream. Do kastrola som dala vodu a cukor. Nechala som to zovriet a potom som to varila este 3 minuty. Uvareny sirup som dala schladit do vody. Medzitym ako sa mi sirup chladil vymiesala som maslo s vanilkovou esenciou. Namiesto vanilkovej esencie sa moze pridat vanilkovy cukor. Potom som za staleho miesania postupne pridala schladeny sirup. Uplne som zabudla odfotit vymiesany krem.

    Sladké rožky s krémom - Cream buns (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rozky som prerezala po dlzke asi do polovice rozka. Do vnutra som nastriekala krem a na krem som este dala dzem. Ja som pouzila ribezlovy, ale moze sa pouzit hociaky kyselkavy dzem. Rozky sa predavaju este hodne posypane praskovym cukrom. Niekto si namiesto kremu dava do nich vyslahanu slahacku.

    Sladké rožky s krémom - Cream buns (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

danda3
Nádhera, tie Tvoje deti sa ale majú pri takej šikovnewj mamine!♥
margaretka28
Teba musia doma na rukách nosiť,za to čo im tak skvelo vyváraš a vypekáš !Recept veľmi zaujímavý,myslím že aj u nás by to malo úspech, tak si to uložím a niekedy skúsim.:-))
babav
Velmi zaujimavy receptik.Zase si nas naucila nieco nove ;-)
viera1
@Palokuchki mám veľmi rada tvoje recepty,len musím prepočítavať droždie pre dcéru,keď jej to preposielam.U nás je asi iné,lebo je sáčok na 1kg múky a vychádza mi to na PL viac ako 1 sáčok a to by bolo veľa.Každopádne vďaka za tvoje recepty a čas,ktorý tomu venuješ.
danielas
Nádherné,žiada sa mi zahryznúť... Veruže si ich uložím,prídu vnúčatá,vyskúšame :-)
marcy
Tvoje recepty sú jedna veľká symfónia :-)
afataga
fiha, dala by som si povedat :-) ten krem vyzera byt dost sladky, ale raz za cas sa svet nezruti :-)
waocipa
k tom len kávičku-užasne ako to všetko stíchaš,recept si ukladám...
honestka
ozaj pochutka Danka, ja robim cream starou technikou s mliekom- vyskuam tento tvoj- je zrejme aj dietnejsi.
poslem ti rcpt na ten prat.hugs.
izabella929
už ho hodnú chvíľku obdivujem a pozorne čítam každé slovo....)môžem napísať iba chválu a úžasné.-)))
stacy77777
Hneď pri obrázku som zbystrila, recept sa mi veľmi páči,na toto sa dám určite nahovoriť!! Tu u nás piekla jedna pekáreň pudingové lupačky, moje deti ich mali veľmi radi, ale akosi sa to vytratilo, takže som veľmi rada receptu, vyzerajú naozaj krásne...
kikkus
mňam, pripomína mi to eclairs, hoci neviem, či je to presne ono :)
nika60
Páčia sa mi tvoje recepty a tento je bezpochyby ozajstná pochúťka...
helca103
pripájam sa ku chválam na tento recept už je uložený a teším sa na pečenie
honestka
@kikkus , na Eclairs sa pouziva "Pâte à Choux dough" /odpalovane cesto/ a maju inu konzistenciu a plnia sa inym kremom - Dankine su z kysnuteho cesta a tiez je rozdielny crem.
tiez ich chcem takto vyskuat, pretoze kysnute cesto je u nas poruke nejako castejsie ...
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za vase velmi mile komentare. Mne sa obycajne podari vlozit recept, ked je u nas neskoro vecer. Potom idem spat, nemam moznost vam hned odpisat. Dneska rano ked som zapala pocitac som bola milo privitana vasimi komentarmi. Som velmi rada, ze vas tento recept oslovil. @danda3 , @margaretka , asi vsade je to tak, varime vacsinou to co maju nasi doma radi. Urcite kazda z vas ma radost, ked to co navarite sa s chutou zje. @viera1 no to je skoda, ze mas s mojimi receptami problemy s prepocitavanim. Ja som si pred tym tiez kupovala kvasnice v tych malych sackoch. Teraz ich dostanem kupit v krabicke 200g baleni, tak kupujem teraz tie. Tesi ma, ze sa ti moje recepty pacia. @marcy , vdaka za kompliment. @afataga je to dost sladke, ale vsetko s mierou. My co si musime davat pozor na vahu si z toho dame len polovicku, alebo stvrtku. @sladkacokolada , aj s tou slahackou su vyborne. @waocipa teraz mam take obdobie, ze sa mozem motat len vo vnutri. Tak si kratim cas v kuchyni. @babav , @mariaklara , @danielas , @sneica , @cica , @milad , @honestka , @mamatata2 , @izabella929 , @stacy77777 , @kikkus , @nika60 , @helca103 dakujem vam. @honestka , dakujem za vysvetlenie pre @kikkus .
sovka62
Tri razy som sa vrátila na začiatok a čítala a prezerala znovu, tak sa mi to páči. Dostala si ma, určite to vyskúšam, zaujal ma aj ten krém, o takom spôsobe som ešte nepočula. Ale uvariť cukor je dobrý nápad, potom je krém úplne hladký. Ak robím nastavovaný krém, tiež vždy cukor uvarím v múčnej alebo pudingovej kaši.
Tak mi drž palce, nech sa podaria.
sonulienka
Ja už ani nemám čo napísať a tak ako @sovka62 aj ja som si to pozorne prečítala a prezrela určite vyskúšam. Tvoje recepty sú vynikajúce 1******
matata1
mňam. Mne by úplne stačil aj taký neplnený rožtek. Na raňajky s mliečkom, alebo s kakaom. Vyzerajú fantasticky.
matata1
Ak si môžem vybrať, tak tie dva spodné - prasknuté (tie čo sa nezmestili do kože)! Tie sú najsympatickejšie. Priam si pýtajú masielko.
nana71
Taliani majú podobné raňajkové kolačiky ,volajú ich maritozzi -jeto plnené len šľahačkou
jerica
Danielka , ako si tak v robotke (doma nemám PC) prelúskavam a tu aká nádhera, skoro mi to ušlo,tvoje recepty ma vždy dostanú , jeden lepší ako druhý, to je lahodné pokušenie (?!) pre oko aj chutí na jazyku. Pracovná tlačiareň si zarobí :-)
janger
Danka, aj tu predavaju nieco podobne, ale to je plnene pudingom. Tymto tvojim sa ale iste nevyrovnaju, su krasne :-).
cistinka
No a toto som zrejme prehliadla...recept sa mi veľmi páči a určite tvoje rožky najbližšie upečiem. Nedávno som robila podľa tvojho receptu ananásovú tortu a veľmi bola dobrá, zabudla som ti to vtedy napísať :-)
nela88
krásne rožky,oku lahodiace. Keď som čítala dcére Tvoj komentár k receptu, tak sa vytešovala, ide totiž koncom augusta do Sydney, tak dúfam, že aj tam budú mať takéto fajnotky, lebo ona na takýchto sladkých dobrotách žije . /Môže si to dovoliť, má vraj málo cukru v tele/ Snáď jej to ešte stihnem upiecť aj tu, lebo to vyzerá prudko jedlé, Dana
veronicko
nádherné, na slovenské pomery nezvyčajné recepty, veľmi sa teším, že som ťa objavila, určite vyskúšam... všetko vyzerá úžasne=)
heny44
JUUUUJ,tak to sú chúťky :P,neviem do čoho sa skôr pustiť,je tu toho tak veľa a všetko tak dobrééééé.....
manya
nedá mi nereagovať aj keď je recept uverejnený dávnejšie, práve som zamiesila, pečiem už x-týkrát, sú jednoducho vynikajúce a aj bez krému ale s brusnicami a pikantným lekvárom, nestačia vychladnúť a je po nich. Super recept, vďaka.
dusan95843
Neviem, ako som mohol tento super recept prehliadnuť. Ukladám, hviezdičkujem a idem hneď aj vyskúšať.
eviana
@palokuchki , tieto rožky sú neskutočné... už na prvý pohľad skvelé aj vyzerajú dokonalo...podľa surovín chutia božsky. Ukladám a isto niekedy vyskúšam, ďakujem za krásnu inšpiráciu :)