Foto: cesminaz
Jednoduché, rýchle a veľmi chutné plnené jogurtové pečivo :-)
porcií
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
100 g |
|
2 dl |
|
2 dl |
|
0,5 ČL |
|
1 ks (15 g) |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
|
|
Na natretie: | |
2 ks |
|
Na posyp: | |
|
Postup
-
1
Muku, cukor, sol, PDP a sodu bikarbonu premiesame v jednej miske lyzicou. Potom pridame za 2 dl pohar husteho jogurtu, za 2 dl pohar oleja a 2 bielky. Vypracujeme si mastne polomäkke cesto, ktore sa este trosicku moze lepit o prsty :-) Nasledne si pripravime lubovolnu plnku. Ja tu mam tvaroh zmiesany s cukrom, citronom a trochou jogurtu. A lekvar :-)
-
2
Z cesta odstipkavame kusky a vytvarujeme gulky velkosti mandarinky. V dlani,alebo na stole gulku roztapkame, dame plnku a znova uzavrieme. Cesto je dost krehke, ale take byt :-) Naplnene buchticky pokladieme na plech s papierom dalej od seba a natrieme zltkom. Vyslo mi 8 tvarohovych a 8 lekvarovych. Na lekvarove som nasypala mak, aby sa dali rozoznat. Napokon ich dame piect do rury, ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 190 °C na 20 minut...
-
3
Krásne sa za ten krátky čas upiekli ;-)
-
4
Pečivo je celkovo výborné, za čerstva na povrchu trocha chrumkavé, z vnutra mäkke, jemné a rosypkavé. Chuťovo pripomina piškóty :-) Na druhý deň je celé celkom mäkkučké. Kedže je to rýchlovka, je to výborné pohostenie aj pre nečakanú návštevu k čaju alebo káve ;-P
Tak som sa zle pamätala :-)