Lístkové rožteky

Sladké a slané lístkové pečivo z jedného plechu (fotorecept)

Autor receptu: grejsy

Aj takto sa dá narýchlo urobiť na jednom plechu aj sladké aj slané pečivo.

32
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 2 polovice. Každú polovicu vyvaľkáme. Najskôr si urobíme sladké pečivo. Jednu polovicu cesta, ktoré máme vyvaľkané pokrájame na štvorce. Naplníme ich ochuteným makom a stočíme do tvaru rožteka. Povrch každého rožteka potrieme vodou. Dáme na plech vystlaný pečiacim papierom.
  2. Teraz si urobíme slané pečivo. Druhé vyvaľkané cesto si porežeme na trojuholníky, ktoré trochu potrieme vodou a posypeme ich vegetou. Začneme ich stáčať širšou stranou smerom k užšej strane. Povrch potrieme tiež vodou a posypeme vegetou. Dáme na plech. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov 15 minút.
  3. Upečené necháme chvíľu vychladnúť.
  4. Sladké pečivo - rožteky obalíme v práškovom cukre.
  5. Slané pečivo.
  6. :)