Foto: mevik
Tento recept traduje v našej rodine už dlhé roky. Keď som bola malá, často ho robievala moja milovaná babička. Je rýchly, chutný a jednoduchý. Zobraziť celý popisTento recept traduje v našej rodine už dlhé roky. Keď som bola malá, často ho robievala moja milovaná babička. Je rýchly, chutný a jednoduchý. Možno ho už viaceré gazdinky poznáte a pre tie, ktoré nie - určite ho vyskúšajte, neoľutujete :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto si necháme rozmraziť ( ja osobne požívam líst. cesto Lando z Kauflandu ). Ak chceme rožteky plniť 2 rôznymi príchuťami džemu/lekváru tak si ho ešte pred rozvaľkaním rozdelíme na polovicu. Rozvaľkáme na hrúbku cca 2 mm a pokrájame na kocky.
- 2
Keď máme lístkové cesto pokrájané, plníme ho džemom/ lekvárom - približne polovicou čajovej lyžičky ( aby nám ten džem/lekvár veľmi nevytiekol pri pečení ). Džem/lekvár ukladáme na pravý horný okraj kocky a zavinieme tak, že pravý okraj preložíme a cez neho preložíme ten ľavý okraj. Troška pritisneme, aby nám rožtek držal pohromade. Rožteky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °c približne 8 minút. Na tanieri rožteky posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu