Sladká popcornová torta

Autor receptu: mariamka

Rada sa motám po YouTube a minule som tak objavila jedno zaujímavé, či skôr zábavné video na sladkú pukancovú tortu. Keďže sa aktuálne blíži Deň detí, možno sa necháte inšpirovať a prekvapíte svoje detičky, vnúčatká touto uletenou maškrtou :)

Postup

  1. Pripravíme si suroviny - marshmallow (mala som dva druhy, napokom som použila tie valčeky), lentilky, žížaly, lieskovce. Maslo a kukurica nie sú na fotke.
  2. Popcorn - pukance kúpime hotové, alebo si ich urobíme doma. Ja som robila v mikrovlnke zo sáčku, ktorý obsahoval 100 g kukurice. Vypukáme pekne do biela.
  3. Do väčšieho kastróla dáme rozpustiť maslo a keď je rozpustené, pridáme cukríky marshmallow. Miešame o život do úplného rozpustenia, až získame hladký homogénny krém. Pripadala som si ako dáka bosorka či alchymista, čo vyrába "kameň mudrcov" :), s poťahovkami nemám žiadne skúsenosti. Vzniklo takéto lepidlo.
  4. Do tohto lepidla vysypeme naše pukance, opatrne a dôkladne premiešame, ono to hneď chladne a aj sa to ťahá.. takže pracujeme rýchlo.. pridáme všetky ďalšie prímesy, cukríky, oriešky, čo vás napadne, myslím, že sa tu dá celkom tvoriť. Pekne všetko premiešame a zlepíme. Ešte môj tip: ja som dala polovicu lieskovcov vcelku a polovicu rozmixovala na väčšie kúsky. Toto je výsledok.
  5. V recepte doporučujú nejakú nepriľnavú tortovú formu, možno silikónovú alebo teflónovú. Keďže ja takú nemám, chcela som použiť srnčí chrbát, ale asi by bol malý. Tak som použila túto grilovaciu panvicu. Držte palce, nech to z nej vypadne :) Treba ju poriadne vymazať maslom (alebo vyložiť fóliou, to ma napadlo potom).
  6. Naládujeme do nej našu popcornovú hmotu a dobre rukou utlačíme, fakt to treba poriadne udupať, aby sa to scelilo a držalo pokope. Ako keď sme voľakedy robili koláčiky z piesku :)
  7. No, a teraz už len trpezlivosť, dáme chladiť, stuhnúť do chladničky na 4-5 hodín, najlepšie na noc. Sama som netrpezlivá, ako to dopadne, a či to vypadne :) tak držte palce. Dávam to zverejniť a ostatné sa dozviete zajtra :) Inak to uletené video je tu: http://www.youtube.com/watch?v=oc32dydENIY
  8. Takže hlásim sa po úspešnom vydolovaní a degustácii tohto "zázraku" :) V prvom rade, vôbec to nešlo von, Naliala som do plechu na pečenie vrelú vodu a nechala to v nej stáť cca 5 minút a potvora, povolila :)
  9. Na krájanie doporučujú elektrický nôž, kde by som ho vzala, takže ďalší boj. Ale zvládli sme to. Ukážka torty v reze (žiadny "slizoun" :)).
  10. A naporcovaná...
  11. ... so sliepockami :)
  12. Čo sa chuti týka, nebudem prezrádzať, ale pre všetkých "cukríkomilov" a "hryzkomilov" myslím, že sa zavďačíte, pozor, musia mať zuby :)) A keď sa už blíži ten MDD, aj takto predčasne: Prajem krásny Deň detí všetkým - malým, stredným, veľkým, aj tým "večným" deťom, čo sme vlastne občas všetci :) ...