Skvelé brokolicové pyré fotorecept

alicina - fotkaalicina, 28. februára 2012
Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)
Foto: alicina

Pomaly prichádza jar, tak zabojujme proti jarnej únave. Brokolica aktivizuje látkovú výmenu, zlepšuje prácu srdca, svalov a nervov. Znižuje riziko vzniku rakoviny. Má vysoký obsah antioxidačného betakaroténu a vitamínov C a E. Je bohatým zdrojom kyseliny listovej a železa. Už 1 až 3 dávky brokolice po 170 g týždenne môžu výrazne znížiť riziko rakoviny.

3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
3 stonky
2 PL
z pol citróna
2 PL
2 PL
1-2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Brokolicu očistíme, zbavíme lístkov a hlúbikov a povaríme vo vode s trochou vegety asi 3 minúty. Scedíme a necháme vychladnúť.

    Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu a stonkový zeler očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Petržlenovú vňať umyjeme a natrháme.

    Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Všetky suroviny postupne vymixujeme v mixéri na hladkú pastu.

    Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Asi nejako takto:

    Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Hotové pyré je skvelé teplé ako príloha k mäsku alebo rybe či studené ako pomazánka na chlieb. A hlavné je superZDRAVÉ! :-) Ja som ho podávala s tekvicovým olejom a žemlou. Dobrú chuť!

    Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
krásne úvodné foto iste aj dobre chutí. Pre mňa je to trošku husté na pyré, ja by som si niečim zriedila, troškou smotany trebars?
všetky suroviny máme doma v chladničke...idem hneď vyskúšať :)