Foto: zuzanka1367
Toto je najlepšia cesnačka akú som jedla. Recept musím zapísať, aby som ju mohla variť ešte veľa krát.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do zeleninového vývaru dáme variť na kocky nakrájané zemiaky, ak je treba ešte dosolíme.
-
2
Cesnak ošúpeme, nakrájame na drobno a na prepustenom masle opekáme do zlatista...2-3 strúčky cesnaku si necháme bokom.
-
3
keď má správnu farbu, pridáme na kocky nakrájaný chlieb, trochu poopekáme, aby sa maslo vpilo do chleba a zalejeme 3 vareškami vývaru. Ponorným mixérom premixujeme a pridáme do hrnca. Keď už sú zemiaky do mäkka uvarené, celú polievku rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou, korením, odstavíme a pridáme čerstvo pretlačený cesnak. Polievku prikryjeme a počkáme kým sa všetky chute spoja. Podávame s postrúhaným syrom, posypeme pažítkou, trochu chili papričiek na jemno nakrájaných, kto má chuť aj s opečeným chlebom na kocky
-
4
Prajem príjemnú dobrú chuť a svieži, voňavý dych :-))
Diskusia k receptu