Škvarkové slané trojuholníky fotorecept
Foto: staja
Rýchle slané pečivo, chuťovo podobné pagáčikom, ktoré si obľúbite, lebo je rýchlejšie hotové.
príprava
na 200 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g (alebo špaldová) |
|
100 ml |
|
2 ČL |
|
350 - 400 ml |
|
42 g |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
1 - 1,5 ČL |
|
250 g |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Preosejeme múky, pridáme ostatné suroviny do cesta a vzídený kvások. Robila som už aj zo 400 g múky a 100g otrúb. Je tam tolerancia v použití mlieka, ktoré prilievame postupne, podľa toho, ako nám múka prijme tekutinu. Vypracujeme stredne tuhé nelepivé cesto a necháme cca 1 hodinu kysnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku zo škvarkov, do ktorých pridáme žĺtok a soľ. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme na dlhší obdĺžnik a na každý natrieme polovicu škvarkovej plnky.
-
2
Pevne zvinieme a mierne natiahneme do dĺžky.
-
3
Nakrájame na trojuholníky, ktoré nebudú špicaté.
-
4
Uložíme ich na pečiaci papier alebo fóliu trošku ďalej od seba, aby sa nezlepili pri pečení. Necháme ich chvíľu podkysnúť - trochu sa zväčšia. Rozohrejeme si rúru na 200 °C. Pred pečením potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme semienkami.
-
5
Pečieme cca 15 -20 minút do zlatova. Soľ používame podľa vlastného uváženia - či budú k vínečku alebo len tak zakusnúť.
Určite vyskúšaj @Kukulienka71 , bežne bielkom potieram pred pečením aj pagáčiky - teda keď mám zvyšné z cesta.
Ďakujem za pochvalu, od teba ma mimoriadne teší.
Vďaka za milé slová, je to rýchlejšie ako prekladané pagáčiky a chuť je porovnateľná. S cestom sa výborne pracuje, mám v úmysle vyskúšať s kváskom miesto droždia. Len to by už nebola takáto rýchla chuťovka.
Potešila si ma, že si vyskúšala a som rada, že chutili. Máš ich naozaj krásne - na zahryznutie.
Som rada, že sa vydarili a chutilo.