Slané chuťovky
Slané chuťovky

Škvarkové slané trojuholníky fotorecept

staja - fotkastaja, 26. decembra 2017
Škvarkové slané trojuholníky (fotorecept)
Foto: staja

Rýchle slané pečivo, chuťovo podobné pagáčikom, ktoré si obľúbite, lebo je rýchlejšie hotové.

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
200 g (alebo špaldová)
100 ml
2 ČL
350 - 400 ml
42 g
1 PL
Plnka:
1 ks
1 - 1,5 ČL
250 g
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Preosejeme múky, pridáme ostatné suroviny do cesta a vzídený kvások. Robila som už aj zo 400 g múky a 100g otrúb. Je tam tolerancia v použití mlieka, ktoré prilievame postupne, podľa toho, ako nám múka prijme tekutinu. Vypracujeme stredne tuhé nelepivé cesto a necháme cca 1 hodinu kysnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku zo škvarkov, do ktorých pridáme žĺtok a soľ. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme na dlhší obdĺžnik a na každý natrieme polovicu škvarkovej plnky.

    Škvarkové slané trojuholníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pevne zvinieme a mierne natiahneme do dĺžky.

    Škvarkové slané trojuholníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame na trojuholníky, ktoré nebudú špicaté.

    Škvarkové slané trojuholníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uložíme ich na pečiaci papier alebo fóliu trošku ďalej od seba, aby sa nezlepili pri pečení. Necháme ich chvíľu podkysnúť - trochu sa zväčšia. Rozohrejeme si rúru na 200 °C. Pred pečením potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme semienkami.

    Škvarkové slané trojuholníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme cca 15 -20 minút do zlatova. Soľ používame podľa vlastného uváženia - či budú k vínečku alebo len tak zakusnúť.

    Škvarkové slané trojuholníky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ďakujem za pozitívne komentáre, je to u nás obľúbená slaná chuťovka. A keďže najlepšie sú čerstvé, tak hneď po upečení zopár kúskov dám do 1-2 mikroténových vreciek a zamrazím. Aj po rozmrazení je to pochúťka - chutia ako čerstvé.
Pochutili sme si na nich, je to dobrý recept, ďakujem. Použila som bielu múku a škvarky z mangalice. Všetko dobré v novom roku:-)