Škvarkové pagáče fotorecept

babina49 - fotkababina49, 6. mája 2012
Škvarkové pagáče (fotorecept)
Foto: babina49

Už véééééľmi dávno som nerobila škvarkové pagáčiky,tak som sa rozhodla si to vyskúšať,či som to nezabudla xixixi

Suroviny

600 g
1 ks
2,5-3 ČL
2 PL
250 g
2 PL, /do oškvariek/
3-4 dcl
kvások:
cca 2 dcl
cca 25-30 g
1 ČL
1 ČL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do rýchlokysky som preosiala múku,rozšľahala vajce,na okraj misky som pridala 3 ČL soli a vykysnutý kvások

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zamiesila som vláčne cesto-použila som cca 4 dcl letného mlieka. Cesto som uzatvorila vekom,vypustila vzduch a nechala kysnúť cca 1 hodinu

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto pekne vykyslo

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala som 2 PL bravč.masti a ešte tam v miske som to rukou dobre premiesila

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    taktiež ku škvarkom som pridala 2 PL bravč.masti,lebo samotné škvarky by boli veľmi súché a nedalo by sa to ani roztierať

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    cesto som rozvaľkala (musela som si veľa múčiť,lebo som si nejako redšie zamiesila)

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    potrela 1/3 škvarkovej zmesi

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a prekladala...

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ....na

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ....3x,ako knihu. Tento postup natierania a prekladania opakujeme teda 3x,zakaždým sa natrie 1/3 škvark.zmesi a medzi každým natieraním necháme cesto oddýchnuť 10-15 min.

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Po poslednom poskladaní cesta mÔžme hneď cesto rozvaľkať a vykrajovať pagáče rÔznej veľkosti.Tu vidíme v priereze,ako pekne sú nalistované škvarky

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    z tohoto množstva múky mi vystali 2 plechy pagáčov

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    upečené pagáče - po okrajoch sú trošku "hnedkavé",zabudla som plech včas otočiť

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    dobrú chuť ...a boli fajnééééé

    Škvarkové pagáče (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Veď je dobre, že si zamiesila na redšie, ja tak robím zámerne. Pri prekladaní sa do cesta dostane ešte dosť múky, takže pagáčiky sú potom akurát, máš ich naozaj pekné, pekne sa lístkujú a padajú na stranu, ako sa na poriadne pagáče patrí.
@Babina49 , tak tie pagaciky su ukazkove!!!Zaujima ma, ci si piekla oba plechy naraz /teplovzdusna rura/ alebo jeden plech cakal na linke. To by nebolo dobre, lebo cas kysnutia by sa predlzil a mohla utrpiet kvalita. Podobny recept mam aj ja, ale Tvoj si ukladam do KK.
pre mňa je dobrým nápadom poznanie, že môžem natierať 1/3 plnky pri každom skladaní. Ja som doposiaľ natrela celú dávku naraz a potom pri skladaní a opakovanom prekladaní mi plnka vytekala. Pagáčiky máš krásne a určite aj výborné. ukladám do KK
@babina , neviem, či si pozrieš moju odpoveď na knedľu, tak ti píšem sem. Pozri si moju knedľu robenú v mikrovlnke, tú som robila aj teraz v nedeľu, tá je pre tie ešte uponáhľanejšie, ako sme my. :-)))
dnes ich idem robiť zas, lebo lepšie chutia ako tie na ktoré mám recept od svokry.syn má najradšej zo všetkých koláčov pagáče.ja kupujem mleté br. oškvarky a tým pádom mi do škvarkov netreba pridať masť.
pagáčiky som robila už druhý krát, sú skvelé... ale ešte ani raz sa mi nepodarili také vysoké vysoké :). Nadvihnú sa, aj sa listujú, aj super... ale až také vysoké nie sú. Nepoužívam misku rýchlokysku. Myslíte, že by to mohlo byť tým, že miesim ručne?
Najlepsie pagace na svete, dakujeme velmi pekne, cela rodina sa ide za nimi potrhat. No a mna stale riadne ruka boli z miesenia, pretoze musim robit rovno dvojitu davku, aby som dalsi den nemusela robit zas. Este raz, dakujem.

Pridaj komentár k receptu: