Foto: babina49
Už véééééľmi dávno som nerobila škvarkové pagáčiky,tak som sa rozhodla si to vyskúšať,či som to nezabudla xixixi
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
2,5-3 ČL |
|
2 PL |
|
250 g |
|
2 PL, /do oškvariek/ |
|
3-4 dcl |
|
kvások: | |
cca 2 dcl |
|
cca 25-30 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
potrebné suroviny
-
2
do rýchlokysky som preosiala múku,rozšľahala vajce,na okraj misky som pridala 3 ČL soli a vykysnutý kvások
-
3
zamiesila som vláčne cesto-použila som cca 4 dcl letného mlieka. Cesto som uzatvorila vekom,vypustila vzduch a nechala kysnúť cca 1 hodinu
-
4
cesto pekne vykyslo
-
5
pridala som 2 PL bravč.masti a ešte tam v miske som to rukou dobre premiesila
-
6
taktiež ku škvarkom som pridala 2 PL bravč.masti,lebo samotné škvarky by boli veľmi súché a nedalo by sa to ani roztierať
-
7
cesto som rozvaľkala (musela som si veľa múčiť,lebo som si nejako redšie zamiesila)
-
8
potrela 1/3 škvarkovej zmesi
-
9
a prekladala...
-
10
....na
-
11
....3x,ako knihu. Tento postup natierania a prekladania opakujeme teda 3x,zakaždým sa natrie 1/3 škvark.zmesi a medzi každým natieraním necháme cesto oddýchnuť 10-15 min.
-
12
Po poslednom poskladaní cesta mÔžme hneď cesto rozvaľkať a vykrajovať pagáče rÔznej veľkosti.Tu vidíme v priereze,ako pekne sú nalistované škvarky
-
13
z tohoto množstva múky mi vystali 2 plechy pagáčov
-
14
upečené pagáče - po okrajoch sú trošku "hnedkavé",zabudla som plech včas otočiť
-
15
dobrú chuť ...a boli fajnééééé
Diskusia k receptu