Škvarkové pagáče (fotorecept)
Autor receptu: babina49
Už véééééľmi dávno som nerobila škvarkové pagáčiky,tak som sa rozhodla si to vyskúšať,či som to nezabudla xixixi
Postup
- potrebné suroviny
- do rýchlokysky som preosiala múku,rozšľahala vajce,na okraj misky som pridala 3 ČL soli a vykysnutý kvások
- zamiesila som vláčne cesto-použila som cca 4 dcl letného mlieka. Cesto som uzatvorila vekom,vypustila vzduch a nechala kysnúť cca 1 hodinu
- cesto pekne vykyslo
- pridala som 2 PL bravč.masti a ešte tam v miske som to rukou dobre premiesila
- taktiež ku škvarkom som pridala 2 PL bravč.masti,lebo samotné škvarky by boli veľmi súché a nedalo by sa to ani roztierať
- cesto som rozvaľkala (musela som si veľa múčiť,lebo som si nejako redšie zamiesila)
- potrela 1/3 škvarkovej zmesi
- a prekladala...
- ....na
- ....3x,ako knihu. Tento postup natierania a prekladania opakujeme teda 3x,zakaždým sa natrie 1/3 škvark.zmesi a medzi každým natieraním necháme cesto oddýchnuť 10-15 min.
- Po poslednom poskladaní cesta mÔžme hneď cesto rozvaľkať a vykrajovať pagáče rÔznej veľkosti.Tu vidíme v priereze,ako pekne sú nalistované škvarky
- z tohoto množstva múky mi vystali 2 plechy pagáčov
- upečené pagáče - po okrajoch sú trošku "hnedkavé",zabudla som plech včas otočiť
- dobrú chuť ...a boli fajnééééé