Škvarkové pagáče (fotorecept)

Autor receptu: babina49

Už véééééľmi dávno som nerobila škvarkové pagáčiky,tak som sa rozhodla si to vyskúšať,či som to nezabudla xixixi

Suroviny

Postup

  1. potrebné suroviny
  2. do rýchlokysky som preosiala múku,rozšľahala vajce,na okraj misky som pridala 3 ČL soli a vykysnutý kvások
  3. zamiesila som vláčne cesto-použila som cca 4 dcl letného mlieka. Cesto som uzatvorila vekom,vypustila vzduch a nechala kysnúť cca 1 hodinu
  4. cesto pekne vykyslo
  5. pridala som 2 PL bravč.masti a ešte tam v miske som to rukou dobre premiesila
  6. taktiež ku škvarkom som pridala 2 PL bravč.masti,lebo samotné škvarky by boli veľmi súché a nedalo by sa to ani roztierať
  7. cesto som rozvaľkala (musela som si veľa múčiť,lebo som si nejako redšie zamiesila)
  8. potrela 1/3 škvarkovej zmesi
  9. a prekladala...
  10. ....na
  11. ....3x,ako knihu. Tento postup natierania a prekladania opakujeme teda 3x,zakaždým sa natrie 1/3 škvark.zmesi a medzi každým natieraním necháme cesto oddýchnuť 10-15 min.
  12. Po poslednom poskladaní cesta mÔžme hneď cesto rozvaľkať a vykrajovať pagáče rÔznej veľkosti.Tu vidíme v priereze,ako pekne sú nalistované škvarky
  13. z tohoto množstva múky mi vystali 2 plechy pagáčov
  14. upečené pagáče - po okrajoch sú trošku "hnedkavé",zabudla som plech včas otočiť
  15. dobrú chuť ...a boli fajnééééé