Medvedie labky
Škvarkové medvedie labky
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Janka tentoraz stavila na netradičnú, ale o to chutnejšiu verziu klasiky.* Škvarkové medvedie labky sú krásne krehké a voňavé –
ideálny recept pre tých, ktorí radi skúšajú niečo nové aj v bezlepkovej verzii. Tradičný tvar, netradičná chuť, ktorá prekvapí hneď
pri prvom zahryznutí.
|
50 porcií |
90 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Navážime si všetky suroviny a pridáme do misky. Premiešame a spojíme rukou, alebo v robote. Bezlepkové cesto je viac drobivé, ale vo finále krehkejšie a podľa mňa aj chutnejšie. Lepkové je kompaktnejšie.
- Cesto natlačíme do formičiek na medvedie labky a pečieme pri teplote 180°C cca 20-25 minút. Po dopečení necháme chvíľu vychladiť a potom vyklepeme z formičiek. Horúce by sa polámali.
- Zmiešame práškový, vanilkový cukor a mletý muškátový oriešok. Labky v zmesi obalíme. A máme hotovo. Dobrú chuť!
- Dobrý tip: Ak sa pri bezlepkovej verzii bojíte, že chuť škvariek bude prerážať, pokojne časť nahraďte maslom.