Medvedie labky

Škvarkové medvedie labky

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Janka tentoraz stavila na netradičnú, ale o to chutnejšiu verziu klasiky.* Škvarkové medvedie labky sú krásne krehké a voňavé – ideálny recept pre tých, ktorí radi skúšajú niečo nové aj v bezlepkovej verzii. Tradičný tvar, netradičná chuť, ktorá prekvapí hneď pri prvom zahryznutí.

50
porcií
90 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Navážime si všetky suroviny a pridáme do misky. Premiešame a spojíme rukou, alebo v robote. Bezlepkové cesto je viac drobivé, ale vo finále krehkejšie a podľa mňa aj chutnejšie. Lepkové je kompaktnejšie.
  2. Cesto natlačíme do formičiek na medvedie labky a pečieme pri teplote 180°C cca 20-25 minút. Po dopečení necháme chvíľu vychladiť a potom vyklepeme z formičiek. Horúce by sa polámali.
  3. Zmiešame práškový, vanilkový cukor a mletý muškátový oriešok. Labky v zmesi obalíme. A máme hotovo. Dobrú chuť!
  4. Dobrý tip: Ak sa pri bezlepkovej verzii bojíte, že chuť škvariek bude prerážať, pokojne časť nahraďte maslom.