Škoricové srdiečka(fotorecept)

Autor receptu: marianne

...z knihy Speciality sviatocnej kuchyne,su uzasne vonavo-dobre a pre milovnikov skorice ako stvorene:-)Piekla som ich prvy krat,ale budu stalicou kazdorocne.

24 ks
porcií
15min minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Preosiatu muku dame do misy,pridame zltok,praskovy cukor,med,tuk,mlete orechy,skoricu a vypracujeme polotuhe cesto.Cesto dame na 2-3 hodiny do chladu.
  2. Potom ho vyvalkame na doske na hrubku 3 mm,vykrojime srdiecka,polovicu s otvorom a ulozime ich na plech.
  3. Srdiecka po vychladnuti spojime dzemom a jemne posypeme praskovym cukrom zmiesanym so skoricou alebo ich mozeme v cukrovo-skoricovej zmesi este teple obalit:-)