Nepečené guľky
Škoricové mascarpone guľky v bielej čokoláde
Autor receptu: redakcia
Postup- Sušienky rozdrvíme na prach valčekom alebo v mixéri
a vložíme ich do misky. Primiešame škoricu. Zo sušienkovej zmesi odoberieme približne 2 lyžice
a odložíme bokom. V inej miske vyšľaháme ručným šľahačom mascarpone a maslo. Nakoniec primiešame
sušienkovú zmes.
- Z hmoty tvarujeme malé guľôčky a ukladáme ich na
malý plech vystlaný papierom na pečenie. Vytvarované
guľky vložíme do mrazničky cca na 15 minút.
- Medzitým vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju
mierne vychladnúť. Stuhnuté guľky napichujeme na špajdľu a ponárame do tekutej čokolády. Guľky opatrne ukladáme naspäť na plech s papierom na pečenie a vrch posypeme sušienkovým práškom, ktorý sme odložili na začiatku. Opäť dáme
stuhnúť do chladu.
|