Nepečené guľky

Škoricové mascarpone guľky v bielej čokoláde

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozdrvíme na prach valčekom alebo v mixéri a vložíme ich do misky. Primiešame škoricu. Zo sušienkovej zmesi odoberieme približne 2 lyžice a odložíme bokom. V inej miske vyšľaháme ručným šľahačom mascarpone a maslo. Nakoniec primiešame sušienkovú zmes.
  2. Z hmoty tvarujeme malé guľôčky a ukladáme ich na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Vytvarované guľky vložíme do mrazničky cca na 15 minút.
  3. Medzitým vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju mierne vychladnúť. Stuhnuté guľky napichujeme na špajdľu a ponárame do tekutej čokolády. Guľky opatrne ukladáme naspäť na plech s papierom na pečenie a vrch posypeme sušienkovým práškom, ktorý sme odložili na začiatku. Opäť dáme stuhnúť do chladu.