Foto: jojusa
Recept mi dala moja manažérka v práci, hneď sme ho v ten víkend všetky kolegyne doma piekli. Ale ani jednej nevyšiel hneď na prvý Zobraziť celý popisRecept mi dala moja manažérka v práci, hneď sme ho v ten víkend všetky kolegyne doma piekli. Ale ani jednej nevyšiel hneď na prvý krát. Netreba sa vzdávať a nájsť si svoj spôsob. Ja si musím dávať pozor na rúru a piecť pri nižšej teplote a kratšie ako uvádza recept. Záleží od rúry. Ale sú fantastický, ak ľúbite škoricu, zamilujete si ich!!!
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Rozpustíme droždie v kávovej lyžičke cukru s olejom v troche teplého mlieka.(kvások)
- 2
Zmiešame múku, cukor, soľ zvyšné teplé mlieko a kvások dokopy a vypracujeme hladké cesto. Môžete, ale aj nemusíte nechať trošku podkysnúť, ale ak máte čas radšej nechajte.
- 3
Cesto si rozdelíme na dve pólky a každé rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm do tvaru dlhého obdĺžnika. ( ako noha na štrúdlu). Taktiež si rozmiešame heru so žĺtkami na hladký krém, ktorý si tiež rozdelíme na dve časti.
- 4
Oba plátky rozvaľkaného cesta postupne natrieme rovnomerne po celej ploche plnkou a každé cesto posypeme podľa vlastnej chuti aj 3- 4mi balíčkami škoricového cukru.
- 5
cesto opatrne zvaľkáme z jedného okraja na druhý až nám vyjde dlhý valec. Namočíme si ostrý nôž do teplej vody a rozkrájame cesto na trojuholníčky, ale tak aby užší koniec nebol príliš úzky, aby z neho nevytiekla plnka. Sú to také malé lichobežníky skôr. Môžte skúsiť rozkrájať cesto až keď bude upečené, ak Vám prvýkrát vyšlo veľa plnky.
- 6
Na plech si dáme papier na pečenie, lebo zaschnutá vyliata plnka sa ťažko umýva a poukladáme koláčiky a potreme bielkom ktoré nám ostalo. Pečieme: 20-30 minút v rozohriatej rúre na 220°C. Ja som piekla v elektrickej rúre a musela som na 200°C a tak 15 minút, inak už prihárali. Nech vám chutia!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pokus
uvidím...:-)