Škoricové bochníčky

imelia - fotkaimelia, 10. mája 2014
Škoricové bochníčky
Foto: imelia

Mala som chuť na pečivo, ale aj škoricové osie hniezda. Ale nie na kysnuté. Nakoniec z toho vzniklo toto. Skvelé na raňajky :)

12
porcií
20 minút
príprava
30-40 minút
na 160 °C

Suroviny

100 g
100 g
50 g
1/2 bal.
250 g
1 - 2 bal.
30 g




Postup

  1. 1

    Múku, vločky, maslo, tvaroh, PDP a štipku soli poriadne vymiesime a na doske posypanej múkou vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5-1 cm. Ak sa bude trhať, nevadí. Ja som si to rozdelila na 3 kusy, každý som vyvaľkala na rovnaký rozmer.

  2. 2

    Pláty natrieme z jednej strany roztopených maslom, posypeme škoricou a škoricovým cukrom. Rozdelíme každý ešte na 4 časti, poskladáme a urobíme z toho guličku (veľkosť ping-pongovej loptičky).

  3. 3

    Guľky naukladáme na plech vystlaný papierom, potrieme trochou roztopeného masla a posypeme škoricovým cukrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160°C asi 30-40 minút.

Diskusia k receptu

ivav
všetko škoricové mám rada, ešte by som ich trochu ozdobila...
imelia
fantázii sa medze nekladú. Ja som nestihla, ale jedla som ich s lekvárom :)
stanci11
mňam! jednoduché a škoricové, čo viac môže človek chcieť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia