Foto: panimaria
Tento recept som dostala od svojich známych už veľmi dávno a keďže je zdrojom vitamínu C radi tento sirup pijeme počas celého roka. Je Zobraziť celý popisTento recept som dostala od svojich známych už veľmi dávno a keďže je zdrojom vitamínu C radi tento sirup pijeme počas celého roka. Je chutný nielen do vody počas horúceho leta, ale aj do teplého čaju v zimnom období.
príprava
Postup
-
1
Umyté a očistené ríbezle dáme do 5 litrovej sklenenej fľaše a zalejeme 2 litrami prevarenej vychladenej vody.
-
2
Pridáme kyselinu citrónovú, premiešame a zakryjeme utierkou.
-
3
Necháme 4-5 dní prekysnúť na teplom mieste.
- 4
Scedíme po 4-5 dňoch a na liter získanej šťavy pridáme 1 kg cukru. Rozmiešame a plníme do sklenených pohárov, ktoré uzavrieme a uložíme na chladné miesto.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Zvyknem však miešať čierne, červené aj biele ríbezle, podľa toho, aké sa urodia. Dobrú chuť.
Potrebujem:
1 kg čiernych celých ríbezlí bez stopky
1 kg cukor
3-4 klinčeky
2 ks celej škorice
Postup:
polovicu ríbezlí dám rozvariť cca s 2 dl. vody, keď pustia šťavu, pridám ostatné ríbezle a keď začnú vrieť pridám klinčeky a škoricu a spolu varím ako klasický lekvár cca 30 minút. Potom nalievam do pohárov, nechám horúce postavené hore dnom cca 10 minút aby sa chytili viečka a po vychladnutí odkladám do chladu.
V zime si dám cca 2-3 lyžičky do šálky a zalejem horúcou vodou a mám super čaj. Ríbezle potom zjem. Chutí fantasticky.
Dobrú chuť.
Ja to robím takým istým zpôsobom,prevarím kým sa cukor nerozpustí a robievam aj z čierníc,malín aj čiernych ríbezlí
Tento sirup sa nevarí? a nesterilizuje? Nebude kvasit?