Sirup z čiernych ríbezlí

Autor receptu: panimaria

Tento recept som dostala od svojich známych už veľmi dávno a keďže je zdrojom vitamínu C radi tento sirup pijeme počas celého roka. Je chutný nielen do vody počas horúceho leta, ale aj do teplého čaju v zimnom období.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté a očistené ríbezle dáme do 5 litrovej sklenenej fľaše a zalejeme 2 litrami prevarenej vychladenej vody.
  2. Pridáme kyselinu citrónovú, premiešame a zakryjeme utierkou.
  3. Necháme 4-5 dní prekysnúť na teplom mieste.
  4. Scedíme po 4-5 dňoch a na liter získanej šťavy pridáme 1 kg cukru. Rozmiešame a plníme do sklenených pohárov, ktoré uzavrieme a uložíme na chladné miesto.