Široké rezance s bazalkou (fotorecept )

Autor receptu: jerica

@jerica Priznám sa nechcela som pridávať žiadny recept,ale po prečítaní receptu kuracie hniezda od @enerrgizer a ohlas na recept od @michsamant nedalo mi aby som nepridala môj dnešný výtvor, chystám si cestoviny na sviatky,dnes som robila rezančeky do polievky a tieto rezance čo sem pridávam.Robila som tieto rezance aj bez bazalky, pridám na varechu foto,ale bez komentu.Robím rezance aj pre nevesty, cestoviny sú môj koníček aj keď ruka bolí,výsledok vždy poteší :-))tieto cestoviny budú k mozarel

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. pripravené na spracovanie , hrubá múka , vajcia , bazalka
  2. posekáná bazalka, pridaná
  3. zapracujeme
  4. ďalej už rukou dobre premiesime
  5. bochník cesta
  6. rozdelíme na 3 časti , každé cesto dôkladne premiesime
  7. dva bochníky dáme pod hrnček, tretí vyváľkame
  8. do tvaru oválu
  9. vyváľkané cesto necháme krátko preschnúť , pozor nie vysušiť , po šírke začneme prekladať
  10. preložené
  11. rozdelíme na polovicu
  12. preložíme na seba
  13. krájame na 1,5 cm šírku
  14. na odloženie zviniem do slimáčika , nechám voľne vysušiť
  15. voľné aj v tvare slimáka
  16. môžu byť aj ako predjedlo : ľadový šalát , rezance, mozzarella,olivový olej , balsamico :-)