Silvestrovské tyčinky s rascou a so sezamom fotorecept
Foto: Svetlusb
Jednoduchý recept na slané tyčinky k dobrému vínku či len tak na posedenie - mňam!!
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Polohrubú múku si preosejeme a zmiešame so soľou (podľa vašej chuti) a pridáme do múky žĺtok.
-
2
Pripravíme si kyslú smotanu, do ktorej dáme rozmrvené droždie a trošičku cukru, aby nám lepšie vykysol kvások - necháme kysnúť približne 5 minút.
-
3
Následne si kvások vylejeme do múky a pridáme zmäknuté maslo. Všetko spolu dôkladne vymiesime, aby vzniklo pekné cesto. Ak sa cesto lepí pridáme ešte trochu múky a opäť premiesime. Cesto prikryjeme utierkou a necháme ho približne 30 minút nakysnúť.
-
4
Keď je cesto nakysnuté ešte raz ho premiesime a na doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm (to je na vás, či už máte radi hrubšie alebo tenšie). Na plech si dáme papier na pečenie a krájame tyčinky akej šírky chceme, poukladáme na plech, potrieme bielkom, v ktorom sme si vymiešali soľ a vrch posypeme rascou, sezamom podľa chuti, my máme radi veľa veľa!!
-
5
Predhrejeme si trúbu na cca 200 stupňov a tyčinky pečieme cca 10-12 minút. A tu je výsledok - dobrú chuť! !❤️
Diskusia k receptu