porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Odmeranú vodu si dáme zovrieť a odstavíme. V širokej myse prisypeme ražno pšeničnu múku, kyp. prášok, soľ, sezam a 2 PL olivového oleju. Prilejeme vodu a varechou hmotu miešame až do chvíle pokiaľ sa nám nevyformuje celistvá hmota a pár krát premiešame cesto rukou. Spodok mysy pomúčime polohrubou múkou a necháme odležať prikryte na teplom mieste cca 15-20 minút.
- 2
Odležané cesto dáme na pomučenu dosku a rukami ho vyformujeme do rolky. Rolku si rozkrájame na 12-14 kúskov. Rozkrajane cesto vyvaľkáme do kruhy/obdlžniku na cca 2/3 milimetre tenkú placku. Všetko vyvaľkane cesto je treba prikryť aby nenavlho, pokiaľ sa nám dobre nerozpáli panvica.
- 3
Na veľmi rozpálenú panvicu prikladáme placky a obraciame cca za 1,5-2 min. a obrátime a ešte na panvici potierame štetcom namočenom v olivovom oleji. Ked je druhá strana placky dôkladne potreba vyberáme z panvice. Je najlepšie placky opekať na dvoch panviciach naraz, tým sa skráti čas opekanie z cca 30min. na cca 15min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu