Sezamové placky

gourmet - bez fotkygourmet, 9. augusta 2014
4-5
porcie
20-25 minút
príprava
15-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
na vyvaľkanie
50 - 60 g
180 ml
1/2 čl
1 pl
2 dcl




Postup

  1. 1

    Odmeranú vodu si dáme zovrieť a odstavíme. V širokej myse prisypeme ražno pšeničnu múku, kyp. prášok, soľ, sezam a 2 PL olivového oleju. Prilejeme vodu a varechou hmotu miešame až do chvíle pokiaľ sa nám nevyformuje celistvá hmota a pár krát premiešame cesto rukou. Spodok mysy pomúčime polohrubou múkou a necháme odležať prikryte na teplom mieste cca 15-20 minút.

  2. 2

    Odležané cesto dáme na pomučenu dosku a rukami ho vyformujeme do rolky. Rolku si rozkrájame na 12-14 kúskov. Rozkrajane cesto vyvaľkáme do kruhy/obdlžniku na cca 2/3 milimetre tenkú placku. Všetko vyvaľkane cesto je treba prikryť aby nenavlho, pokiaľ sa nám dobre nerozpáli panvica.

  3. 3

    Na veľmi rozpálenú panvicu prikladáme placky a obraciame cca za 1,5-2 min. a obrátime a ešte na panvici potierame štetcom namočenom v olivovom oleji. Ked je druhá strana placky dôkladne potreba vyberáme z panvice. Je najlepšie placky opekať na dvoch panviciach naraz, tým sa skráti čas opekanie z cca 30min. na cca 15min.

Diskusia k receptu

gubics
Keď je obdobie veľkého množstva zeleniny, mohla si do tej masy dať trochu nastrúhanej zeleniny, bolo by to cesto ľahšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia