Sezamové placky
Autor receptu: gourmet
4-5 porcie |
20-25 minút príprava |
15-30 minút tepelná úprava |
Postup- Odmeranú vodu si dáme zovrieť a odstavíme.
V širokej myse prisypeme ražno pšeničnu múku, kyp. prášok, soľ, sezam a 2 PL olivového oleju.
Prilejeme vodu a varechou hmotu miešame až do chvíle pokiaľ sa nám nevyformuje celistvá hmota a pár krát premiešame cesto rukou.
Spodok mysy pomúčime polohrubou múkou a necháme odležať prikryte na teplom mieste cca 15-20 minút.
- Odležané cesto dáme na pomučenu dosku a rukami ho vyformujeme do rolky.
Rolku si rozkrájame na 12-14 kúskov.
Rozkrajane cesto vyvaľkáme do kruhy/obdlžniku na cca 2/3 milimetre tenkú placku.
Všetko vyvaľkane cesto je treba prikryť aby nenavlho, pokiaľ sa nám dobre nerozpáli panvica.
- Na veľmi rozpálenú panvicu prikladáme placky a obraciame cca za 1,5-2 min. a obrátime a ešte na panvici potierame štetcom namočenom v olivovom oleji. Ked je druhá strana placky dôkladne potreba vyberáme z panvice.
Je najlepšie placky opekať na dvoch panviciach naraz, tým sa skráti čas opekanie z cca 30min. na cca 15min.
|