Segedínsky guľáš z BB

Autor receptu: janazjarku

Na prvý pohľad celkom obyčajný ,no môj manžel, keď ho jedol prvý krát skonštatoval, že je lepší ako sex ! Keby som bola ješitná som sa mohla aj uraziť, ale pochopila som, že to bolo najväčšie ocenenie môjho láskyplného varenia :-D

6
porcií
20 minút
príprava
60-70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najdôležitejší krok je kúpiť prerastený kvalitný bôčik /hádam ma nezavrú ak prezradím, že najlepší je krájaný z Kauflandu, lebo tam vidím ako fajne je prerastený/ Bôčik nakrájame ostrým nožom /ak nie je ostrý tak mäso našklbeme a odrazí sa to na kvalite/ na rezance asi 1,5 cm široké. Cibuľu v zásade nekrájam na "drobno" ale prekrojím na polovice a narobím len také polkolieska.
  2. Cibuľu speníme na oleji len tak do sklovita a pridáme nakrájaný bôčik. Bôčik necháme "obelieť" zo všetkých strán. Pridávanie korenín má svoj význam a tak začneme s čiernym mletým korením, chvíľku orestujeme a pridáme červenú mletú sladkú papriku to všetko za stáleho miešania pričom už znížime teplotu na stav dusenia. Nakoniec pridáme soľ a čili papričky /nie sú povinné/, soľ pustí šťavu z mäsa.Je dôležité pridávať koreniny v poradí ako odporúčam. Keď sa vydusí vlastná šťava podlejeme horúcou vodou /aby sa mäso studenej nezľaklo/ počas vydusenia si mäsko zoberie chuť z korenín. Dobre podliate mäso dusíme cca 1 hodinu /podľa veku kúpenej svinky/ . Až keď je mäso mäkké /tvári sa ako perkelt/ pridáme ocedenú kapustu /ak je dlhánska tak ju trošku nožom skrátime/ pridáme k dusiacemu sa mäsku a podusíme asi 10-15 minút. Kapusta dlhým dusením zmäkne a je mliazgavá. Na záver zalejeme smotanou na varenie, necháme zovrieť a je to ! Segedínsky guľáš v zásade nezahusťujem múkou ani ničím iným však sa zahustí knedlikom !
  3. Podávame s knedlikom, alebo s fajným čerstvým chlebíkom.