Segedínsky guláš po mojom

Autor receptu: spike11

Veľa ľudí trpí predsudkom ohľadne "sójového mäsa". Tu padla kosa na kameň, pretože sa sójové kocky začali nazývať mäsom. a mäsožraví konzumenti môjho typu frustrovane po prvom ochutnaní hľadali chuť bravčovinky, hovädzinky. "sójové mäso sa stalo "verejným" nepriateľom. preč s predsudkami, najmä keď viete, ako na to. svokor by radšej umrel, ako zjesť sójové kocky. ale môj segedínsky zmenil históriu, len psst, nevie, že to nebolo mäso.... :)

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. v bujóne krátko povaríme sójové kocky (počas prípravy bravčového mäsa a kapusty ich necháme namočené vo vývare vychladnúť). bravčové mäso nakrájame na kocky, v hrnci speníme na bravčovej masti najemno nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku a na malé kocky nakrájané bravčové mäso, ktoré restujeme, kým sa "nezatiahne". potom mäso opatrne podlejeme bujónom, v ktorom sa varili sójové kocky, dosolíme podľa seba a dusíme. v druhom hrnci speníme na bravčovej masti cibuľku a pridáme scedenú kyslú kapustu, podlejeme a dusíme do polomäkka.
  2. keď je bravčové mäso udusené do polomäkka, scedíme sójové kocky, jemne z nich vyžmýkame bujón, ktorý pri varení nasali. veľké kúsky prekrojíme (aby bola veľkosť rovnaká s veľkosťou mäsových kociek) a všetko zmiešame do jedného hrnca s bravčovým mäsom, podusíme spolu, aby sójové mäso prešlo chuťou a vôňou bravčového mäsa. na záver pridáme do polomäkka udusenú kapustu a podľa potreby podlejeme bujónom. dusíme všetko spolu, kým nie je bravčové mäso a kapusta mäkké. na záver prilejeme smotanu na varenie rozmiešanú s hladkou múkou, necháme prevrieť.
  3. podávame s kysnutou parenou knedľou, najlepšie domácou. porciu dozdobíme a dochutíme lyžičkou kyslej smotany.