Segedínske tvarohové rezy
Autor receptu: redakcia
Postup- Múku preosejeme na dosku
a rozdrobíme do nej maslo.
Pridáme štipku soli, žĺtok
a vypracujeme cesto.
- Na dno
tortovej formy dáme plát
cesta a vložíme ju do stredne
teplej rúry. Cesto upečieme
iba napoly.
- Medzitým pripravíme
plnku, a to tak, že tvaroh
rozotrieme a zmiešame
so smotanou. Pridáme trocha
soli, podľa potreby cukor,
4 žĺtky a dobre ušľaháme.
- Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý
sneh a vmiešame k ostatnému.
Ak je už cesto napoly
upečené, tak naň rozotrieme
pripravenú plnku a pomaly
pečieme.
- Segedínske tvarohové
rezy podávame teplé.
Do tvarohovej plnky môžeme
pridať hrozienka alebo olúpané,
opražené a pokrájané
mandle.
|