Segedínske tvarohové rezy

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Múku preosejeme na dosku a rozdrobíme do nej maslo. Pridáme štipku soli, žĺtok a vypracujeme cesto.
  2. Na dno tortovej formy dáme plát cesta a vložíme ju do stredne teplej rúry. Cesto upečieme iba napoly.
  3. Medzitým pripravíme plnku, a to tak, že tvaroh rozotrieme a zmiešame so smotanou. Pridáme trocha soli, podľa potreby cukor, 4 žĺtky a dobre ušľaháme.
  4. Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame k ostatnému. Ak je už cesto napoly upečené, tak naň rozotrieme pripravenú plnku a pomaly pečieme.
  5. Segedínske tvarohové rezy podávame teplé. Do tvarohovej plnky môžeme pridať hrozienka alebo olúpané, opražené a pokrájané mandle.