Sedliacky obed (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tento pokrm mám nesmierne rada. Pripravovali ho moji rodičia. Je jednoduchý na prípravu, netreba žiadnu fantáziu, ani koreniny.
3 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebujeme: údené mäso(podľa chuti). Ja som mala vykostené údené kolienko tento raz. Inak kupujem riadne veľké kolienko, aby aj psíky mali potom nejakú zábavku. Ešte potrebujeme kapustu kyslú a zemiaky.
- Mäso dáme variť do veľkého hrnca.
- Keď je uvarené, vyberieme ho na tanier, zakryjeme miskou. Do vývaru dáme variť očistené celé zemiaky. Keď sú uvarené, vyberieme ich a položíme k mäsu.
- Nakoniec varíme kyslú kapustu. Nie dlho, len tak obvariť, aby bola chrumkavá. Vyberieme ju z hrnca , necháme odkvapkať a pridáme na tanier k mäsu a zemiakom. Potom si celá rodina (dvaja za stolom a dve pod stolom) pochutnáva.
- Z vývaru možeme potom uvariť kapustovú polievku, s pridaním ostatných surovín.