Sedliacky obed (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento pokrm mám nesmierne rada. Pripravovali ho moji rodičia. Je jednoduchý na prípravu, netreba žiadnu fantáziu, ani koreniny.

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: údené mäso(podľa chuti). Ja som mala vykostené údené kolienko tento raz. Inak kupujem riadne veľké kolienko, aby aj psíky mali potom nejakú zábavku. Ešte potrebujeme kapustu kyslú a zemiaky.
  2. Mäso dáme variť do veľkého hrnca.
  3. Keď je uvarené, vyberieme ho na tanier, zakryjeme miskou. Do vývaru dáme variť očistené celé zemiaky. Keď sú uvarené, vyberieme ich a položíme k mäsu.
  4. Nakoniec varíme kyslú kapustu. Nie dlho, len tak obvariť, aby bola chrumkavá. Vyberieme ju z hrnca , necháme odkvapkať a pridáme na tanier k mäsu a zemiakom. Potom si celá rodina (dvaja za stolom a dve pod stolom) pochutnáva.
  5. Z vývaru možeme potom uvariť kapustovú polievku, s pridaním ostatných surovín.