Toto je len taky maly priklad ako sa recepty menia a bol to jeden z prvych kde som sa zoznamil s cinskou kuchynou ale Zobraziť celý popisToto je len taky maly priklad ako sa recepty menia a bol to jeden z prvych kde som sa zoznamil s cinskou kuchynou ale povodny recept nema nic spolocne s europskou verziou. Secuanske korenie sa v cinskom lekarstve pouzivalo ako narkotikum na utlmenie bolesti a v kombinacii so susenymi chilli je to ako explozia v ustach .Takze neuropska a neamericka verzia ako sa serviruje v Chengdu.Takze Kung Pao ryba ale aj kurca , krevety alebo tofu super stiplave a narkoticky korenene.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 10 (alebo susene feferonky) |
|
| 10 |
|
| 3 struciky |
|
| 1 malá |
|
| 2 |
|
| 1 cm čerstvy platky |
|
| 2 lyzica / kukuričný škrob |
|
| 2 lyzica |
|
| 2 lyzicka |
|
| 1 lyzicka |
|
| 2 lyzicka shaoxing |
|
| 3 lyzice na podliatie |
|
| 10 g |
|
|
|
Postup
-
1
Filety z ryby nakrajame na kocky a nalozime do marinady kde zmiesame sojovu omacku a ryzove vino a cinsky ocot s lyzicou maizeny poriadne premiesame a dame aspon na hodinu do ladnicky.
-
2
Vyberiem na marinovanu rybu a opatrne dame do woku ( prska). Tym ze su male kusky 1 minuta staci na osmazenie na kazdej strane. Vyberieme a dame osusit na papierovu utierku.
- 3
Pripravime si omacku: Do woku na trochu oleja plus trosku sezamoveho dame cibulu ,cerstvy zazvor a cesnak nakrajame na drobno a dame oprazit so sechuanskym korenim a burskymi orieskami ( my sme pouzili luxusnu verziu kesu ) a este prihodime susene chilli kym nezacnu "puchnut".Posledne pridame jarnu cibulku nakrajanu na kusky. V miske si zmiesame vyvar ( bujon ) s troskou cukru sojovou omackou s ryzovym octom a vmiesame maizenu. Do woku pridame oprazenu rybu a zalejeme pripravenou omackou a rychlo prehrejeme.
- 4
Originalna verzia je pomerne sucha bez vela omacky. Servirujeme s ryzou. PS: Len pre odvaznych ...
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









Diskusia k receptu