Sečuánska štipľavo-korenistá ryba Kung Pao

2010 - bez fotky2010, 24. novembra 2010
Sečuánska štipľavo-korenistá ryba Kung Pao
Foto: 2010

Toto je len taky maly priklad ako sa recepty menia a bol to jeden z prvych kde som sa zoznamil s cinskou kuchynou ale Zobraziť celý popisToto je len taky maly priklad ako sa recepty menia a bol to jeden z prvych kde som sa zoznamil s cinskou kuchynou ale povodny recept nema nic spolocne s europskou verziou. Secuanske korenie sa v cinskom lekarstve pouzivalo ako narkotikum na utlmenie bolesti a v kombinacii so susenymi chilli je to ako explozia v ustach .Takze neuropska a neamericka verzia ako sa serviruje v Chengdu.Takze Kung Pao ryba ale aj kurca , krevety alebo tofu super stiplave a narkoticky korenene.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
10  (alebo susene feferonky)
10
3 struciky
1 malá
2
1 cm  čerstvy platky
2 lyzica / kukuričný škrob
2 lyzica
2 lyzicka
1 lyzicka
2 lyzicka  shaoxing
3 lyzice  na podliatie
10 g




Postup

  1. 1

    Filety z ryby nakrajame na kocky a nalozime do marinady kde zmiesame sojovu omacku a ryzove vino a cinsky ocot s lyzicou maizeny poriadne premiesame a dame aspon na hodinu do ladnicky.

    Sečuánska štipľavo-korenistá ryba Kung Pao  - obrázok 1
  2. 2

    Vyberiem na marinovanu rybu a opatrne dame do woku ( prska). Tym ze su male kusky 1 minuta staci na osmazenie na kazdej strane. Vyberieme a dame osusit na papierovu utierku.

  3. 3

    Pripravime si omacku: Do woku na trochu oleja plus trosku sezamoveho dame cibulu ,cerstvy zazvor a cesnak nakrajame na drobno a dame oprazit so sechuanskym korenim a burskymi orieskami ( my sme pouzili luxusnu verziu kesu ) a este prihodime susene chilli kym nezacnu "puchnut".Posledne pridame jarnu cibulku nakrajanu na kusky. V miske si zmiesame vyvar ( bujon ) s troskou cukru sojovou omackou s ryzovym octom a vmiesame maizenu. Do woku pridame oprazenu rybu a zalejeme pripravenou omackou a rychlo prehrejeme.

  4. 4

    Originalna verzia je pomerne sucha bez vela omacky. Servirujeme s ryzou. PS: Len pre odvaznych ...

Diskusia k receptu

marianne69
Ja len precitam nazov receptu a uz aj viem odkial vietor fuka:-)))Moze to byt vyborne,stiplave aj ryby ja lubim,ale toto bude mat strasne grady...neviem ci by som na tych 10 susenych chilli nasla odvahu.Ja dam len dve a uz pistia,ze pali...:-)))
lucylee
no tak to je teda niečo, iný ekrazit, ale prečo nevyskúšať, krásny a zaujímavý recept ako vždy, všetky suroviny mám, takže čo najskôr vyskúšam.....
babidka
:-)))))))))) a potom co ? Pridu hasici ? Mily @2010 , toto jedlo si nedam ujst , ale tych cili papriciek predsa len dam o cosi menej ....:-)
frezia68
Je to pre mňa nad "normál" štipľavé a preto uberiem to červené čudo,ale recept lákavý.
2010
Toto je taka dvojita bomba lebo to secuanske korenie sa pouziva v zubarstve a tak dost otupi usta.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia