Sečuánske kura

Autor receptu: homarik

Veľmi jednoduché a rýchle. Netradičná kombinácia ale je to výbuch chutí na jazýčku.

6-7
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia si umyjeme, nakrájame na kocky, okoreníme (ja osobne používam pestrú zmes korenia - červené, čierne a biele, odporúča sa použiť sečuánska zmes korenia), vyrobíme si špízy prekladané ovocím. Ja si z druhej polky kuracích pŕs spravím závitky so slivkami, záleží od vašej chuti. Ovocie taktiež môžeme použiť ľubovoľné, ja som uviedla moju obľúbenú kombináciu.
  2. Na rozohriatej panvici na masle si orestujeme nachystané špízy a prípadne aj závitky a vložíme do zapekacej misy kde sme dali asi 100g masla a vlejeme aj výpek z panvice. Mäsko si ešte osolíme. Pečieme v rozohriatej rúre približne 20 - 30 minút pri 250 stupňoch. Potom si pridáme zvyšok ovocia, nastúhaný syr a smotanu. Kto má chuť, môže si smotanu zahustiť múkou ale ja to považujem za zbytočné. Dopekáme 5 - 10minút.
  3. Podávame s prílohou podľa chuti, ja mám najradšej k tomu ryžu. Prajem Vám dobrú chuť a som zvedavá na Vaše reakcie :) Ja som sa dlho odhodlávala k tomuto receptu, kedže je to nezvyčajná kombinácia, ale je to skutočne výborné.