Sečuánske kura
Autor receptu: homarik
Veľmi jednoduché a rýchle. Netradičná kombinácia ale je to výbuch chutí na jazýčku.
6-7 porcií |
15 minút príprava |
35 minút na 250 °C |
Postup
- Kuracie prsia si umyjeme, nakrájame na kocky, okoreníme (ja osobne používam pestrú zmes korenia - červené, čierne a biele, odporúča sa použiť sečuánska zmes korenia), vyrobíme si špízy prekladané ovocím. Ja si z druhej polky kuracích pŕs spravím závitky so slivkami, záleží od vašej chuti. Ovocie taktiež môžeme použiť ľubovoľné, ja som uviedla moju obľúbenú kombináciu.
- Na rozohriatej panvici na masle si orestujeme nachystané špízy a prípadne aj závitky a vložíme do zapekacej misy kde sme dali asi 100g masla a vlejeme aj výpek z panvice. Mäsko si ešte osolíme. Pečieme v rozohriatej rúre približne 20 - 30 minút pri 250 stupňoch. Potom si pridáme zvyšok ovocia, nastúhaný syr a smotanu. Kto má chuť, môže si smotanu zahustiť múkou ale ja to považujem za zbytočné. Dopekáme 5 - 10minút.
- Podávame s prílohou podľa chuti, ja mám najradšej k tomu ryžu. Prajem Vám dobrú chuť a som zvedavá na Vaše reakcie :) Ja som sa dlho odhodlávala k tomuto receptu, kedže je to nezvyčajná kombinácia, ale je to skutočne výborné.