porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Hotove listkove cesto si rozvalkame cca na hrubku 3mm.Radielkom si porobime z neho dlhe pasy cca 30cm a siroke cca2,5cm,ktore budeme navijat na samronove rulicky.Konce cesta o seba zlepime bielkom,aby sa pri peceni cesto neoddelovalo.Mozme ich potriet aj vajickom,budu lepsie drzat v kope,ja nepotieram,potom vyzeraju krajsie a su take viac napuchnutejsie!Dame piect na papieri na pecenie.Ked budu mat zlatistu farbu,tak ich vyberieme a po vychladnuti dame dole z trubiciek.
- 2
Do hrnca si dame bielka s cukrom a slahame cca 3min,potom si to dame do vodneho kupela a slahame,kym sa nam nepusti cukor a nezacnu sa nam bielka lepit na kraje hrnca.Pridame citronovu stavu-na spevnenie a este preslahame.Slaha sa to cele asi 20min.
- 3
Ked to mame hotove,odstavime zo sporaka a nechame vychladnut.Sem tam premiesame.Vychladnutym bielkovym kremom si naplnime zdobiace vrecusko a z kazdej strany dobre naplnime samrony.Hotove samrony posypeme pras.cukrom.
- 4
Z dvoch listkovych ciest nam vyde 24ks.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
sice si cesto robila sama a vsetko z domacich surovin, ale aj ta plnka bola famozna :-)
@indira - tak toto môj drahý miluje, zakaždým keď mi nedopatrením ostanú bielka, tak iba okolo nich chodí a škemrá aby som mu spravila aspoň zopár kúskov tejto dobroty ... mne to príde desne sladké (však ono to také má byť) a zjem tak 1 ks, môj drahý "zožerie" ten zvyšok, ďakujem za pripomenutie