Šamróny

Autor receptu: indira

24
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Postup

  1. Hotove listkove cesto si rozvalkame cca na hrubku 3mm.Radielkom si porobime z neho dlhe pasy cca 30cm a siroke cca2,5cm,ktore budeme navijat na samronove rulicky.Konce cesta o seba zlepime bielkom,aby sa pri peceni cesto neoddelovalo.Mozme ich potriet aj vajickom,budu lepsie drzat v kope,ja nepotieram,potom vyzeraju krajsie a su take viac napuchnutejsie!Dame piect na papieri na pecenie.Ked budu mat zlatistu farbu,tak ich vyberieme a po vychladnuti dame dole z trubiciek.
  2. Do hrnca si dame bielka s cukrom a slahame cca 3min,potom si to dame do vodneho kupela a slahame,kym sa nam nepusti cukor a nezacnu sa nam bielka lepit na kraje hrnca.Pridame citronovu stavu-na spevnenie a este preslahame.Slaha sa to cele asi 20min.
  3. Ked to mame hotove,odstavime zo sporaka a nechame vychladnut.Sem tam premiesame.Vychladnutym bielkovym kremom si naplnime zdobiace vrecusko a z kazdej strany dobre naplnime samrony.Hotove samrony posypeme pras.cukrom.
  4. Z dvoch listkovych ciest nam vyde 24ks.