Šamrole, linecké a perníkové rumové guľky

Autor receptu: sue291

Postup

  1. šamrole - listkove cesto nakrajame na pasiky cca 1,5 cm, trubičky na samrole namastime olejom, namotame pasiky cesta na pasiky a ulozime na plech vystlany papierom na pecenie alebo foliou na pecenie, samrole potrieme vyslahanym vajickom, pecieme na 200 st. do zlatoruzova, Dve cesta - cca 44 kusov samrol. este horuce oddelime od trubiciek a posypeme prask. cukrom. Plnka do samrol - 4 kusy bielok + krys- cukor 2OOgr + citr. stava + vanilk. cukor - vyslahame nad parou 10 min, najnizsi stupen slahame, potom nad miskou so studenou vodou dalsich 5 min. dame do vrecka a naplnime samrole
  2. linecke kolečká - 2 kusy mrazene cesta rozvalkame, vykrajujeme pomocou vykrajovatiek rozne tvary a v strede vykrojime dierku. ulozime na plech vystlany s papierom a pecieme ca 180 st. - 15 min. nepotierame vajickom, pri peceni davame pozor aby nam neprihoreli, po vychladnuti potrieme lekvarom a zlepime dve koliecka, po zmäknuti cca po 2 dnoch ozdobime polevou bielou a tmavou
  3. rumove pernikove gulky pernikovy korpus pomrvime, pridame rum, lekvar a vytvarujeme gulky, zamrazime a cca po 2 hodinach polievame v poleve a zdobime coko ryzou, pripadne do nich napichneme palicky a vkladame do kosickov