Šampiňóny plnené bylinkovým maslom
Autor receptu: huslicka
Tento recept máme veľmi radi. Je veľmi lahodný. Ako prílohu zvyknem urobiť pečené
zemiačky v šupke.
3 porcie |
15 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Šampiňóny umyjeme a očistíme. Vyrežeme nožičky a tieto pokrájame na drobno.
- Do misky si dáme zmäknuté maslo, 2 lyžičky zmesy bylinkové maslo, soľ a korenie ( podľa chuti ) a nožičky šampiňónov pokrájané na drobno. Vymiešame. Touto zmesou naplníme klobúčiky šampiňonov až po okraj.
- Naplnené klobúčiky poukladáme na plech, podlejeme troškou vody a upečieme v predhriatej rúre na asi 160 stupňov cca 15 min.
- Zemiaky okefujeme pod tečúcou vodou, prerežeme na polovice po dĺžke a upečieme v rúre pri asi 170 - 180 stupňoch cca 30 - 40 minút.
Ja to robím tak, že dám šampiňóny aj zemiaky do rúry naraz a zemiaky nechám dlhšie.