Šálkový tvarohovo-ovocný koláčik fotorecept
Foto: janocka84
Inšpiráciu som našla tu, keď som našla dva recepty, veľmi podobné, ale recept som si mierne upravila a tak z toho vznikla variácia 3. Zobraziť celý popisInšpiráciu som našla tu, keď som našla dva recepty, veľmi podobné, ale recept som si mierne upravila a tak z toho vznikla variácia 3. A hlavne mám rada podrobné foto postupy :D
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
1 šálka |
|
1/2 šálky |
|
1 šálka |
|
2 šálky |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
2-3 PL |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
1 šálka |
|
500 g |
|
1 šálka |
|
1 bal. |
|
700 g |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Vajíčka poriadne premiešame s cukrom na vysokej rýchlosti.
-
2
Primiešame olej.
-
3
Rovnako primiešame mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.
-
4
Na plech si dáme silikónovú podložku, alebo papier na pečenie a polovicu cesta naň vylejeme.
-
5
Cesto posypeme strúhaným kokosom a odložíme nabok, kým si nepripravíme plnku.
-
6
Plnku začneme tiež miešaním vajíčok s cukrom. Je dôležité použiť trstinový cukor, pretože má svoju charakteristickú chuť, ktorú je potom v koláči cítiť.
-
7
Vmiešame tvaroh. Nemusí byť jemný, ak je hrudkový, pred mixovaním ho trocha pomrvíme a rozmixujeme. Pudingový prášok zmiešame s mliekom a primiešame do zmesi. Vznikne riedka plnka, ale to je OK.
-
8
Plnku pomaly vylejeme na cesto. Nemusí byť pokrytý každý centimeter.
-
9
Ak použijete mrazené ovocie tak ako ja, nechajte ho napoly rozmraziť, tak aby v ňom neboli kúsky ľadu.
-
10
Ovocie rovnomerne rozmiestnime a pomaly zalejeme druhou polovicou cesta.
-
11
Takto dáme koláč do rúry pri 180° na 45-50 minút.
-
12
Ja vždy skúšam koláč drevenou špajdlou, takže keď sa nelepí, je to OK. Necháme ho vychladnúť.
-
13
Šľahačku vymiešame s práškovým cukrom. Potom pridáme vanilkový cukor a kyslú smotanu a poriadne premiešame.
-
14
Natrieme rovnomerne na koláč a posypeme grankom. Koláč dáme stuhnúť do chladničky.
-
15
A po stuhnutí môžeme nakrájať na ľubovoľné kocky.
1 šálka - smotanan kyslá pochúťková - smotana na šľahanie - 2 PL cukor práškový - 1 ks cukor vanilkový - 2-3 PL granko
A potom sa niekto čuduje, že na Slovensku je už tretina ľudí pretučnelých.