Salko zákusok

tallivera - fotkaTallivera, 20. marca 2018 8:13
Ďalšie recepty »

Salko zákusokFoto: tallivera

Zákusok je vynikajúci a je pomerne rýchlo hotový. Až na to varenie Salka, potom to už ide šup šup. Každopádne ku kávičke ako stvorený. Kto ľúbi sladké, určite si príde na svoje :-)

8
porcií
60 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
1 ČL
3 PL
2 PL (horké)
5 Pl
Krém:
1 bal.
1 bal.
3 ks
Poleva:
100 g
 troška
Na pokvapkanie korpusu:
 (čierna)

Postup prípravy

  1. 1

    Prvý si spravíme krém. Salko dáme variť na dve hodiny. Potom ho necháme úplne vychladnúť. Následne ho vylejeme do hlbšej misky a postupne po lyžiciach pridávame mascarpone a po každej lyžici, mixérom krém šľaháme. Keď je krem dobre vyšľahaný, pridávame stužovač po jednom balíku, vždy dobre rozmixujeme. Krém prikryjeme a dáme tuhnúť do chladničky.

  2. 2

    Pripravíme si jednu veľkú misku a jeden hrnček. Vajcia si oddelíme tak že, bielky pôjdu do misky, žĺtky do hrnčeka. Bielky šľaháme do tuhého snehu. Následne zašľaháme žĺtky, potom olej. Pridáme cukor opäť šľaháme. Ja všetko robím mixérom. Pridáme kypriaci prášok a postupne po lyžiciach múku. Zakaždým mixujeme, nakoniec pridáme kakao a mixérom zašľaháme.

  3. 3

    Na spodok tortovej formy dáme papier na pečenie a následne pripevníme obruč. Takže papier máme len na spodku. Boky si potrieme buď maslom alebo olejom. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme cca 15-20 minút. Korpus necháme vychladnúť úplne.

  4. 4

    Aby nebol korpus suchý, uvaríme si čiernu kávu a korpus s ňou pofŕkame. Potom natrieme krém. Nad parou si rozpustíme čokoládu s troškou oleja. S čokoládou potom zdobíme zákusok podľa vlastnej fantázie :-) dáme stuhnúť na hodinku a môžme papať.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist