Rybací šalát
Rybací šalát

Šalát z kyslých sleďov, cvikle a uhoriek fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 6. júna 2017

Kúpil som si nedávno takýto šalát a veľmi mi chutil, tak som si povedal, že si aj sám urobím. Veru vydaril sa a cvikle nie je nikdy dosť.

7
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

300 g
200 g
1 ks
1 ks
300 g
2 PL
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny. Cviklu s mrkvou som uvaril a nechal vychladnúť.

    Šalát z kyslých sleďov, cvikle a uhoriek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slede s pohára aj cibuľou pokrájal na drobno. Čili papričky pokrájal na drobno. Z Moravanky som cibuľu, uhorky, kapiu pokrájal na malé kúsky, ostatne nechal z nej tak ako boli. Mrkvu som tiež pokrájal na malé kúsky a cviklu na 1 až 1,5 cm kusy. Všetko som to dal do misy a trochu osolil.

    Šalát z kyslých sleďov, cvikle a uhoriek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz som pridal jogurt a tátarku. Všetko som to dobré vymiešal.

    Šalát z kyslých sleďov, cvikle a uhoriek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A dal do skla na 12 hodín do chladu. Oplatí sa počkať je to potom lepšie.

    Šalát z kyslých sleďov, cvikle a uhoriek (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A môžem servírovať. A ako správny vidiečan mám rád k tomu ešte aj cibuľu mladú. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Šalát z kyslých sleďov, cvikle a uhoriek (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Určitě by mi chutnalo, tatarku nebo jogurt bych dala nahoru - jako ozdobu, dipík. K tomu čerstvý chlebík, za mě výborné!
Ja teda beriem aj to. Predstava zdravej výživy zvíťazila, chute inšpirujúce chuť vlastnoručne vyrobiť a ochutnať. Naj viac ma, kamarát @Patroveckypitrs fascinuje farba v štýle "Moulin Rouge"!

Pridaj komentár k receptu: