Šalát z hlivy ustricovitej (fotorecept)
Autor receptu: danculka
4-6 porcie |
20 minút príprava |
35 minút na 160 °C |
Postup- Hlivu si umyjeme a dáme variť do mäkka...
- zeleninu tiež a tri zemiaky tiež,,,
- hlivu zemiaky a zeleninu premiešame z majonézou a šalát máme hotový,akurát prisolíme a dáme trošku čierneho korenia...
- ..medzi tým sme si uvarili zemiaky na kašu dva krát som ich pretlačila,ke´d sa uvarili,aby neboli drobné hrčky,pretože som ich potrebovala pretláčať cez zdobítko,,pridala som maslo a mlieko a dobre vyšlahala do peny,,keďže som chcela robiť košíček na šalát,tak som si dala na plech papier a cez vrecko som si urobila kruhy polkruhy na rúčku a menšie ozdoby zo zemiakov,tak za 4pl kaše som si nechala a prifarbila cviklou...
- takto vyrerajé upečené,aby recept bol bezvaječný do kaša som nepridala žĺtok..
- takto sa to ukladalo na seba a v strede zostal otvor na šalát,ako prílohu nepotrebujete nič,papáte to z upečenými zemiakmi...
- toto je detail na ružičky,ktoré som robila z prifarbrnej kaše,ružičky sa robia slzičkovým zdobítkom a dokruhu sa formuje ružička,podobne zdobím aj torty...
|